Kelis mėnesius atkakliai siekta, kad šalia molo, prie pat jūros esanti aikštelė Melnragėje taptų viena brangiausių. Likus porai savaičių iki gegužės 1-osios, Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus pateikė siūlymą, kad ši vieta būtų priskirta Geltonai zonai (antra pagal brangumą). Brangiausia – Raudona – zona tikimasi įtvirtinti senamiesčio prieigas bei turistų ir miesto gyventojų pamėgtą Smiltynę.

„Klausimas buvo pristatytas dar vasario mėnesį komitete. Gavę pastabas, pasvarstę su bendruomenėmis, trumpai pristatau, ką pakeitėme nuo vasario mėnesio. Jau nesiūlome, kad Audros gatvė būtų priskirta Raudonai zonai. Kitas variantas – dėl Raudonos zonos prailginimo mokėjimo laiko senamiesčio dalyje. Šį siūlymą paliekame“, – sako R. Mockus.

Melnragėje siūloma skelbti Geltona zona, o kelias aikšteles prie kelio į Karklę, palikti dar pigesnes ir priskirti Žaliajai zonai. Šiuos pakeitimus norima įgyvendinti jau nuo gegužės ir nors šįkart bendruomenės jau neprieštarauja,galutinį žodį turi tarti politikai.

„Raudonojoje zonoje padidėtų ir mokestis iki 1,50 euro, kitos zonos nebrangs“, – patikslino projektą pristatęs R. Mockus.

Tarybos narė Lina Skrupskelienė suabejojo, ar iš tiesų projektas yra suderintas su miesto seniūnaičiais, mat pasigedo protokolo.

„Bandžiau pasižiūrėti protokolą, neradau. Nemaža dalis seniūnaičių sako, kad su jais nebuvo derinta ir jie net negirdėjo apie tai. Ar tikrai reikia dabar branginti, kai karantinas?“, – pasidalijo pastebėjimu L. Skrupskelienė, tačiau R. Mockus patikino, kad buvo paskelbta informacija viešai ir derinimo darbai vyko su tais, kurie aktyviai dalijosi ir domėjosi.

R. Mockus patikino, kad atsižvelgta ne tik į turistus ir lankytojus, bet ir Nevyriausybinių organizacijų poreikį – savanoriai apie 15 metrų nuo darbo vietos už automobilių statymą neturės mokėti. R. Mockus patikino, kad neargumentuotai toks leidimas išduodamas nebus.

Keli Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai suabejojo, ar nereikėtų susilaikyti nuo skubotų sprendimų, nes vis dar nėra visuotinio aiškaus susitarimo ir su verslu. R. Mockus patikino, kad su verslo atstovais vis dar vyksta diskusijos, tačiau norima permainų.

Arūnas Andžiulis iškėlė klausimą, ar pakaks laiko paruošti parkomatus, kad būtų galima atsiskaityti ne tik grynais pinigais, bet ir interneto programėle. Parkomatų priežiūrą vykdančios įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Andrius Samuilovas sako, kad karantino laikotarpiu jau pasiruošta apmokėjimams telefonu.

„Padarėme aplikacijas kokios programėlės veikia, tikimės, kad mokėjimo vietos (parkomatai, – „Delfi.lt“ patikslinimas) su laiku taps informaciniais centrais“, – sako A. Samuilovas.

Rinkliava, keliaujanti į miesto biudžetą, anot valdininkų, nedidinta jau ne vienerius metus, o išlaidų infrastruktūrai ir darnaus judėjimo gerinimui daugėja.

Naujai sudarytą pakeitimų pasiūlymą svarsčiusi komisija suabejojo ir ar tapęs brangesnis senamiestis netaps dar vienu verslo žlugdymo įrankiu. Visgi norintieji permainų tikina, kad per ilgai niekas nesikeitė, o senamiestis ne ta vieta, kur reikia daug automobilių.

„Senamiesčio seniūnaitis pritaria pasiūlymams. Dar bus susitikimas su verslininkais, bet siūlau pritarti pakeitimams“, – palaikymą dėl didesnių kainų išsakė Arūnas Barbšys.

Po diskusijų visgi dauguma narių pritarė, kad mokestis nuo gegužės 1-os dienos turėtų kilti. Galutinį spendimą priimti turės Klaipėdos miesto taryba, kuri pasiūlymą turi svarstyti balandžio pabaigoje.

Jei pasiūlymui bus pritarta, Geltonojoje zonoje, piliavietės aikštelėje, laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. rinkliava bus renkama kiekvieną dieną nuo 8.00 iki 22.00 val., o laikotarpiu nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 d. – kiekvieną dieną nuo 8.00 iki 18.00 val. Pajūrio teritorijoje laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. – kiekvieną dieną nuo 8.00 iki 22.00 val.

Brangiausioje, Raudonojoje zonoje, (senamiestyje) laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. – nuo 8.00 iki 22.00 val., o laikotarpiu nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 d. – nuo 8.00 iki 20.00 val. Smiltynės teritorijoje kiekvieną dieną laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. – nuo 8.00 iki 22.00 val.

Ilginti rinkliavos laiką siūloma ir Žaliojoje zonoje – rinkliava būtų renkama kiekvieną dieną laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. nuo 8.00 iki 22.00 val.

Mėlynojoje zonoje rinkliava renkama darbo dienomis nuo 8.00 iki 18.00 val., išskyrus šeštadienį ir sekmadienį bei valstybinių švenčių dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)