„Dujų kainų lubos akivaizdžiai veikia Rusiją. Kaip žinia, didžiosios Vakarų šalys, kitaip tariant, tie globalūs Vakarai yra nustatę kainų ribą, kuri yra 60 dolerių už barelį. Ir aiškiai matosi, kad Rusija prekiauja žemiau tos kainos su šalimis tokiomis kaip Kinija, Pakistanas, Turkija ar Indija.

Tos šalys turi didesnę derybinę galią negu dabartinė Rusija, nes visos jos žino, kad Rusija daugiau kaip 60 dolerių nelabai kur gaus Vakarų pasaulyje. Tad jos tą kainą nuspaudžia“, – pirmadienį „15min“ komentavo V. Poderys.

LEA vadovas taip pat tvirtina, jog prognozuotą neigiamą kainų lubų poveikį Rusijos ekonomikai ir jos gebėjimui finansuoti karą prieš Ukrainą matysime jau greitai.

„Be abejo turbūt tai atsilieps Kremliui ir statistika tai greitai parodys, kad tos įplaukos į Rusijos biudžetą ir į tą karo biudžetą, iš Rusijos pusės, bus žymiai mažesnės“, – tikino jis.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje įsigaliojo Europos Sąjungos (ES), Didžiojo septyneto (G7) ir Australijos susitarimas dėl 60 JAV dolerių už barelį. Juo siekiama apriboti Rusijos pajamas ir kartu garantuoti, kad Maskva ir toliau aprūpins pasaulinę rinką nafta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją