Tragedija įvyko spalį. Maskvos oro uoste verslininko lėktuvas susidūrė su sniego valymo mašina, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Garbingas apdovanojimas prancūzui skirtas „už indėlį į Rusijos ir Prancūzijos ekonominius ir kultūrinius ryšius“, teigiama šeštadienį paviešintame Kremliaus pranešime.

Christophe'is de Margerie
Ch. de Margerie buvo aršus Vakarų Rusijai pritaikytų sankcijų priešininkas. Jo puikūs santykiai su Rusijos politiniais lyderiais buvo įvardijami kaip viena iš svarbiausių šio lyderio stiprybių.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas anksčiau sakė, kad V. Putinas ilgą laiką buvo pažįstamas su Ch.de Margerie ir „labai vertino jo darbo savybes, jo nuolatinį atsidavimą pastangoms plėtoti ne tik dvišalius Rusijos ir Prancūzijos santykius, bet ir abipusiai naudingą įvairiapusį bendradarbiavimą“.

DELFI primena, kad spalio pabaigoje kildamas privatus verslininko lėktuvas Maskvos Vnukovo oro uoste kliudė važiuojančią sniego valymo mašiną, užsiliepsnojo ir nukrito ant kilimo ir tūpimo tako. Žuvo visi keturi lėktuve buvę žmonės.

Iš karto po nelaimės sulaikytas katastrofą sukėlęs sniego valomosios mašinos vairuotojas Vladimiras Martynenkovas sakė įvažiavęs į kilimo ir nusileidimo taką, kai prarado orientaciją.

Po tragedijos „Total“, kuri yra ketvirtoji pagal dydį naftos bendrovė pasaulyje, pradėjo vadovauti Patrickas Pouyanne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)