Kaip teigia Tyrimų komitetas, milijardieriaus Suleimano Kerimovo ir Vladislovo Baumgertnero veiksmai padarė didelės žalos ne tik Baltarusijai, bet ir Rusijai. Medžiagą, liudijančią apie tai, Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai ketina nusiųsti į Rusijos generalinę prokuratūrą.

Byla S. Kerimovui iškelta pagal straipsnį "Piktnaudžiavimas valdžia ir tarnybiniais įgaliojimais". Anksčiau kaltinimai pagal tą patį straipsnį buvo pateikti V. Baumgertneriui.

Jeigu kaltinimai bus įrodyti, ir S. Kerimovui, ir "Uralkalij" generaliniam direktoriui gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo ir turto konfiskavimas.

V. Baumgertneris buvo sulaikytas pirmadienį. Jis atvyko į šalį gavęs raštišką ministro pirmininko kvietimą. Buvo kviečiami ir S. Kerimovas bei „Uralkalij" valdybos pirmininkas Aleksandras Vološinas, tačiau jie į Baltarusiją neatvyko.

Pasak Baltarusijos, V. Baumgertnerio veiksmai sukėlė pavojų šalies interesams.

Primename, kad liepą iširo Rusijos kalio trąšų gamintojos "Uralkalij" ir Baltarusijos kalio kompanijos kartelis, kuris palaikė aukštesnes kalio kainas pasaulyje.

Būtent šis blokas nustatinėdavo vieno svarbiausių žemės ūkio išteklių kainas. Iširus santykiams, prasidėjo kalio kainų griūtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)