„Aš turėjau telekonferenciją su Rusiją ir mes kaip tik viską apkalbėjome. Nuo (liepos - BNS) 21 dienos sušvelnėja mums tie reikalavimai. Praktiškai į Kazachstaną ir Baltarusiją galėsime vežti kaip vežėm, o į Rusiją išlieka ta tvarka, bet ten irgi kai kurioms prekėms sušvelninta“, - BNS teigė J. Milius.

Anot jo, apie 95 proc. visų per Lietuvą gabenamų maisto produktų krovinių keliaudavo būtent į Baltarusiją ir Kazachstaną.

„Teko labai daug kalbėti su Baltarusijos ir Kazachstano veterinarijos tarnybų vadovais ir kartu su Rusijos vadovais. Sakėm, kad mums neįmanoma fiziškai tas dalykas (maisto produktus gabenti tik konteineriuose, neneuimant plombų - BNS) padaryti. Čia liečia visą Europos Sąjungą, bet Lietuvai yra labai aktualu tas klausimas, nes esame labai išvystę šį logistikos klausimą“, - kalbėjo J.Milius.
Pasak jo, penktadienį šis klausimas taip pat buvo svarstomas ir Europos Sąjungos lygiu.

Jonas Milius
„Penktadienį apie tai buvo kalbėta, diskutuota ir (Europos - BNS) Komisija kreipsis į Rusiją raštu dėl to dalyko, bet dabar sušvelnėjo tie dalykai“, - sakė Lietuvos veterinarijos tarnybos vadovas.

Liepos pradžioje Rusijos veterinarijos tarnyba („Roselchoznadzor“) pranešė, kad nuo liepos 7 dienos maisto produktus ir jų žaliavas per Lietuvą galima gabenti tik konteineriuose, nenuimant plombų.

Rusijos veterinarai naujais reikalavimais tikisi nustatyti tiesioginius kaltininkus, kai krovinys Muitų sąjungą pasiekia su pažeidimais. Pasak Rusijos atstovų, kai plombos  nuimamos šalyse, per kurias krovinys vyksta tranzitu, pasidaro sudėtingiau nustatyti, kas kaltas dėl pažeidimų.
Dėl Rusijos draudimo gabenti krovinius iš Klaipėdos šaldytų produktų terminalų praėjusią savaitę Klaipėdos uoste užstrigo apie 10 tūkst. tonų krovinių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)