„Po renginio suskaičiavome, kad šių metų Švedijos verslo apdovanojimų ceremonija sąlygojo 25,2 tonas anglies dvideginio emisijų. Taip pat suskaičiavome, kad šio kiekio padarytą žalą aplinkai per metus atstatysime pasodinę 5 050 medelių“, – pranešime cituojamas „Business Sweden“ – Švedijos prekybos ir investicijų tarybos vadovas Lietuvai Lukas Danielevičius.

„Kiekvienas renginys – didelis ar mažas, tarptautinis ar vietinis – yra įvykis, neišvengiamai turintis įtakos gamtai ir socialinei aplinkai, kurioje jis vyksta. Kiek ši įtaka pozityvi, kiek neigiama, priklauso tik nuo organizatorių savimonės ir jų konkrečių veiksmų, – teigė Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin. – Švedijos verslo apdovanojimų partneriai neliko abejingi planetoje vykstantiems klimato pokyčiams.“

Skaičiuojant anglies dvideginio emisijas buvo vertintas renginio svečių skaičius, renginio vieta, per pasiruošimą ir per patį renginį naudotos medžiagos, renginio svečių transportas, t.y. ar jie atskrido lėktuvu, ar atvyko automobiliu, per ceremoniją patiekti užkandžiai, gėrimai.

„Organizuodami pirmąjį tvarų renginį Lietuvoje, siekėme kuo labiau sumažinti galimas emisijas, o neišvengiamai sukauptas – kompensuoti“, - sakė L. Danielevičius.

Neigiamo poveikio aplinkai kompensavimo akcija vyko šį ketvirtadienį ir penktadienį. Joje dalyvavo Švedijos verslo apdovanojimų parteriai – Švedijos ambasados Lietuvoje, „Business Sweden“ ir TEO darbuotojai. Padedami Valkininkų miškų urėdijos profesionalų, jie pušelėmis apsodino 0,9 ha ploto Pirčiupių miško.

„Miškų išsaugojimas yra vienas iš svarbiausių Švedijos prioritetų, turėjęs įtakos mūsų sprendimui sodinti medelius ir taip atkurti neigiamą renginio žalą aplinkai“, – dėstė „Business Sweden“ vadovas Lietuvai.

Per renginį sukauptų emisijų kiekį, pasinaudodami tarptautine patirtimi, padėjo apskaičiuoti profesionalūs darnaus verslo ir darnaus vystymosi konsultantai.

DELFI primena, kad Švedijos verslo apdovanojimų 2015 ceremonija įvyko spalio 8 d., Nacionalinėje filharmonijoje. Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir prizus apdovanojimų nugalėtojams įteikė Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas bei Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tarp kitų, beveik 700 renginio svečių, buvo ir kiti iškilūs Lietuvos ir Švedijos verslo, mokslo bei politikos atstovai.

Apdovanojimai tapo pirmuoju šalyje tvariu renginiu, atitinkančiu tarptautinio ISO 20121:2012 standarto reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)