Džiugelis: diskusiją labiau sukėlė karti realybė

Seimo narys ir darbo grupės pirmininkas Justas Džiugelis Delfi TV laidoje „Iš esmės“ tikino, kad skaičiai lieka skaičiais, tačiau tikroji problema ir didžiausias ažiotažas visgi kyla dėl to, kokia karti realybė gali laukti mūsų ateityje. Anot jo, ateityje gali kentėti ne tik biudžetas, bet ir visos kokybiškos viešosios paslaugos. Ir tai – dar toli gražu ne viskas.

„Tiesą pasakius, manau, kad didžiausią diskusiją sukėlė ne pačios priemonės, kurias mes siūlome; šiek tiek liberalizuoti imigraciją – tai viena iš jų. Man atrodo, diskusiją labiau sukėlė karti realybė: remdamiesi Eurostato duomenimis, matome, kad 2030 metais lietuvių liks tik 2,4 milijono, o dar po penkiolikos metų – tik du milijonai gyventojų.

Jeigu 2045 metais ir toliau bus toks pats tempas, tai vienam dirbančiam teks išlaikyti 3,8 nedirbančio žmogaus, o tai jau yra didelė problema valstybei ir visoms institucijoms, pradedant nuo biudžeto surinkimo baigiant „Sodros“ išmokomis ir visomis kokybiškomis viešosiomis paslaugomis. Taigi pernai vasarį buvo įkurta grupė darbo rinkos problemoms spręsti, ir mes rekomendavome kelis blokus pasiūlymų. Šie pasiūlymai dabar atiduoti Vyriausybei. Seimo valdyba juos patvirtino bendru sutarimu ir iki rugsėjo laukiame Vyriausybės priemonių plano pagal atitinkamas gaires, kaip reikėtų šią problemą spręsti“, – sako J. Džiugelis.

Profesorius nurodė mitus dėl gimstamumo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)