Jos advokatai Lietuvoje ne juokais įsiutę – ketvirtadienį teisme jie pareiškė, kad N. Veličkienė toliau vilkina teismo procesą ir siekia išvengti daugiau kaip 26 mln. Lt skolos grąžinimo.

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį jau antrą kartą pradėjo nagrinėti Šveicarijos bendrovės „MAYER&CIE AG“ pareikštą ieškinį dėl 6 mln. 613 tūkst. JAV dolerių skolos priteisimo. Kailių verslu užsiimanti bendrovė savo ieškinyje nurodė, kad bendrovės „Nijolė ir partneriai“, „Vobekra“ bei N. Veličkienė neatsiskaitė už 1998–2002 metais aukcionuose įgytus kailius bei ų perdirbimą.


Ne pirmus metus besitęsiantis teismo procesas, kaip tikėjosi Šveicarijos bendrovės advokatai Rytis Paukštė ir Vitoldas Kumpa, turėjo eiti į pabaigą ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme, tačiau į posėdį dėl ligos neatvyko ne tik N. Veličkienė, bet ir jos advokatas.

„Tai eilinis triukas – ir anksčiau jie neatvykdavo į posėdžius, jau šešerius metus skaitome šią bylą ir nepajudame iš taško“, - piktinosi teisininkai.


Lietuvos teisės institutas yra atlikęs ekspertizę, kuri patvirtino, kad N. Veličkienės valdoma bendrovė yra skolinga milijonus litų.


„Ekspertizės prašė N. Veličkienės advokatai, ji buvo padaryta ir daugiau nėra ką čia aiškintis, - ne juokais dėl vėl planuojamo atidėti posėdžio įsiuto Šveicarijos verslininkų advokatai. – Mes sakome, kad N. Veličkienė yra skolinga, tai patvirtino ekspertai, o jeigu ji įsiskolinimo nepripažįsta, tegul pateikia dokumentus, kad yra skolą sumokėjusi“.


N. Veličkienės bendrovė „Vobekra“ į bylos nagrinėjimą atsiuntė advokato padėjėją Aleksandrą Timoščenko, su kuriuo atstovavimo sutartis buvo pasirašyta tik prieš tris savaites. Jis paprašė suteikti galimybę papildomai užduoti klausimus ekspertams – esą reikia išsiaiškinti, kokie santykiai siejo verslo partnerius.

„Į visus klausimus jau yra atsakyta, mes jokių klausimų ekspertams neturime ir manome, kad ši byla turi būti jau užbaigta“, - teigė Šveicarijos kailių bendrovės advokatai.

Vis dėlto bylą nagrinėjantis teisėjas Dainius Rinkevičius atsakovo prašymą patenkino ir nusprendė į gegužės pabaigoje įvyksiantį teismo posėdį iškviesti ekspertą ir suteikti galimybę proceso šalims užduoti klausimus.


DELFI primena, kad N. Veličkienė nepripažįsta jai pareikšto ieškinio. „Lietuva - maža valstybė, todėl kiti pamatę, kad kažkas pradeda dirbti, daugiau sugeba, stengiasi atsikratyti“, - po vieno teismo posėdžio DELFI yra sakiusi Lietuvos kailių karaliene tituluojama verslininkė.


Iš N. Veličkienės skolą Lietuvos teismuose bandė prisiteisti ir Prancūzijos bendrovė „Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“. Ji N.Veličkienei ir jos valdomoms bendrovėms buvo pareiškusi beveik 2 mln. litų ieškinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją