Be to, šią savaitę numatomas Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susitikimas, kuriame tikimasi sprendimo dėl „juodojo aukso“ pasiūlos apkarpymo.

JAVWest Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina sudarė 53,63 JAV dolerio už barelį ir padidėjo 2,73 JAV dolerio už barelį, arba 5,4 proc., nuo ankstesnės sesijos.

Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina ūgtelėjo 2,8 JAV dolerio už barelį, arba 4,8 proc., iki 62,30 JAV dolerio už barelį.

Kinija ir Jungtinės Valstijos per savaitgalį Argentinoje vykusį G20 susitikimą susitarė neįvesti papildomų tarifų mažiausiai 90 dienų, kol bus deramasi, kad pavyktų išspręsti esamus ginčus.

Prekybos karas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų gerokai pakenkė pasaulinei prekybai ir pakurstė nerimą dėl ekonomikos sulėtėjimo.

OPEC kartelio narės susitinka gruodžio 6 dieną kartu su tokiomis svarbiomis jam nepriklausančiomis naftos gamintojomis kaip Rusija.

Kol kas jokių oficialių pareiškimų apie pasiūlos apkarpymus paskelbta nebuvo, bet dauguma analitikų tikisi 1 mln. - 1,4 mln. barelių per parą sumažinimo.

Rusijos naftos gavyba lapkritį sudarė 11,37 mln. barelių per parą ir sumažėjo nuo spalį pasiekto posovietinio rekordo, kai ji sudarė 11,41 mln. barelių per parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)