Anot mero, Druskininkams, kaip ir daugeliui kurortų situacija yra sudėtinga.

„Pirmiausia, Druskininkai gyvena tokį patį gyvenimą kaip ir kiti Lietuvos kurortai, ar kitų valstybių kurortai, kada visas miesto gyvenimas priklauso nuo turizmo, žmonių, kurie atvyksta ir naudojasi infrastruktūra. Kai uždraudžiama teikti paslaugas, uždraudžiama dirbti vandens parkams, baseinams, sveikatinimo įstaigoms, lieka tik viešbučiai, bet jų veikla taip pat yra apribota, tai sumažėjus srautams, susiduriame su rimtomis problemomis.

Dėl sanatorijos „Eglė“ sprendimo atleisti didelį skaičių žmonių, tenka apgailestauti, tai – privatus verslas. Jie mus informavo, bet dėl to nesitarė. Ar aš pritariu tokiai idėjai – žinoma, ne. Būčiau linkęs ieškoti kitokių sprendimų, bet verslo sprendimas yra toks. Druskininkų savivaldybei priklausantys turizmo objektai ir vandens parkai neplanuoja atleisti žmonių ir jų neatleidinės “, – sako Druskininkų meras.

Paklausus, ar savivaldybė negalėtų ištiesti pagalbos rankos ir padėti verslams, R. Malinauskas svarstė, kad ten, kur savivaldybė gali padėti, ten ir padeda.

„Pirmiausia, tai, ką gali padaryti ir padėti, savivaldybė jau yra padariusi. Dar pirmosios pandemijos bangos metu verslui sumažinti NT mokesčiai turto, žemės mokesčiai – taigi šioje vietoje mes kalbame ir bendradarbiaujame“, – sako Druskininkų meras.

„Pandemija nėra amžina, manau, kad po pandemijos kurortai sužydės visai kitomis spalvomis ir išsispręs problemos“, – laidoje taip pat pridūrė R. Malinauskas.

Primename, kad bendrovė pranešė ketinanti atleisti 266 darbuotojus Druskininkuose ir 90 Birštone. „Sodros“ duomenimis, Druskininkų „Eglės“ sanatorijoje šiuo metu dirba 616, „Birštono šaltinyje“, kurį valdo „Eglės“ sanatorija – 177 darbuotojai.

„Esame priversti žengti šį labai sunkų žingsnį, siekdami išsaugoti likusias darbo vietas. Tikėjomės, kad situacija gerės, tačiau taip nenutiko“, – pranešime sakė „Eglės“ sanatorijos vadovas Artūras Salda.

Anot jo, „Eglės“ sanatorija pastarąjį pusmetį darbuotojas laikė prastovose ir tikėjosi, jog pandemija baigsis, tačiau prasidėjus antrajai koronaviruso bangai, naujų rezervacijų skaičius sumažėjo 90 proc. Bendrovė daugiausiai atleis aptarnavimo srityje dirbančius darbuotojus, kurių darbo krūvis tiesiogiai priklauso nuo klientų srautų: švaros, maitinimo, klientų registracijos padalinių darbuotojai, pagalbinis medicinos personalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)