Taip jis kalbėjo po balsavimo dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos, kurią palaikė jis, bet ne partijos kolegos.

„Negirdžiu dalykinių argumentų, kodėl turėčiau trauktis. Jei bus priimti priežiūros institucijų, partijos, partijos vadovybės, Gabrieliaus Landsbergio sprendimai, tuomet juos racionaliai vertinsiu ir priimsiu atitinkamus sprendimus“, – sakė BFK vadovas.

Trauktis nei iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, nei iš šios partijos frakcijos parlamente neketina ir kitas konservatorius Mindaugas Skritulskas, balsavęs kitaip nei siūlė Vyriausybė dėl PVM lengvatos maitinimo paslaugoms.

„Jokių sprendimų aš nedarysiu, balsavau pagal savo sąžinę įsitikinimus, taip, kaip esu davęs priesaiką Seime“, – antradienį BNS sakė Seimo narys.

„Aš buvau nuoseklus ir pateikimo stadijoje balsavau „už“. Esu už tai, kad mokesčiai būtų tvarūs, nustatomi ne mėnesio laikotarpiui, bet bent jau metams, kad verslas galėtų planuoti“, – teigė jis.

M. Majauskas ir M. Skritulskas antradienį pritarė „laisviečių“ siūlymui taikyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą maitinimo sektoriui visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Vyriausybė.

Tuo metu sporto renginiams, klubams ir atlikėjams lengvatinis PVM tarifas galios iki liepos.

Neterminuotai 9 proc. PVM bus taikomas apgyvendinimo, meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, elektroninėms knygoms ir periodiniams leidiniams, o 5 proc. PVM – kompensuojamiems specialiems medicinoje naudojamiems maisto produktams.

Mūšis dėl PVM lengvatų restoranams, kultūros, sporto paslaugoms vyko nuo pat biudžeto projekto pateikimo spalį.

Nors Vyriausybė palaikė konservatyvesnes PVM lengvatas, M. Majauskas ir jo vadovaujamas komitetas siekė, kad jos būtų taikomos plačiau.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas buvo įpareigojęs frakcijos Seime narius neteikti ir nepalaikyti biudžetui iniciatyvų, nederintų su Vyriausybe.

M. Majauskas sprendimus vadino kompromisiniu, tačiau svarbiu laimėjimu. Pasak jo, nors BFK veikė mažumoje, atliko kelis kartus daugiau darbo nei bet kuris kitas komitetas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)