Pastaruoju metu Atėnai patiria nemažai spaudimo imtis didžiulių Graikijos bankus slegiančių skolų ir skatinti pertvarkas pensijų ir mokesčių srityse.

Aukšto lygio Europos Sąjungos, Europos centrinio banko (ECB), Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Europos finansinės paramos fondo atstovai pirmąjį derybų su Graikija etapą baigė dar vasario pradžioje.

Graikijos vyriausybė teigia, kad mėnesį trukusi pauzė susidarė dėl pačių kreditorių tarpusavio nesutarimų, o šalies premjeras Alexis Tsipras dėl dvejonių kaltino TVF.

„Patikra bus baigta, net ir nepaisant TVF gaišinimo taktikos“, – sakė A. Tsipras savo partijos centriniam komitetui, pridurdamas, kad pasaulinė lėšų tiekėja turi „nerealių lūkesčių“, kuriuose gerėjančiai Graikijos ekonomikos statistikai vietos nėra.

Graikijos ūkyje 2015-aisiais registruotas aktyvumo nuosmukis siekė vos 0,2 proc., nors dar pernai rugpjūtį prognozėse buvo kalbama apie 2,0 proc. sieksiantį rodiklį, pabrėžia vyriausybė. Be to, Atėnai metus baigė pasiekę nedidelį pirminį biudžeto perteklių, o ne prognozuotą deficitą, nurodo A. Tsipras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)