Itin daug dėmesio sulaukė šiaulietės Ligitos įspūdžiai, kuriais jis pasidalino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Iš Šiaulių mes važiavome penkiese. Kelionė truko tris su puse valandos. Važiavome pirmą kartą prisiklausę daug gandų, kad Lenkijoje viskas pigu. Nuvažiavus atvirto „stalčiai“. Teisybė – ten pigu. Vienu žodžiu, daug nesiblaškėme, buvome „Lidl“ ir „Stokrotkoje“. Nors turėjome prisirašę daug adresų su parduotuvėmis, užteko ir tų dviejų“, – pasakojo moteris.

Ji suskaičiavo, kad už visus pirkinius Lenkijoje išleido 169,10 Eur. Esą jeigu tuos pačius dalykus būtų pirkusi didžiausio prekybos tinklo parduotuvėje Lietuvoje, tai būtų išleidusi maždaug 270 Eur.

Tiesa, papildomai kainavo kuras, tačiau kadangi apsipirkti važiavo penkiese, tai padalinus kiekvienam, kelionė kainavo 10 Eur.

„Ką verta pirkti? Per daug nesigilinau, bet, be jokios abejonės, mėsą, vištieną, pirkti tikrai apsimoka. Taip pat pieno produktus, sūrį. Pavyzdžiui, „Gouda“ rūšies sūris kainavo 2,58 Eur, o pas mus kiek normalus sūris kainuoja? Apsimoka pirkti ir sultis – pavyzdžiui, 100 proc. apelsinų sultys kainavo 0,59 Eur. O 100 pakelių juodosios arbatos tekainavo 0,47 Eur“, – vardino Ligita.

Anot jos, taip pat Lenkijoje apsimoka pirkti buitinę chemiją. Pavyzdžiui, 2 litrai skalbimo minkštiklio kainavo tik 0,96 Eur.

Sprendžiant iš jos pasidalinto kasos kvito matyti, kad 0,47 litro pomidorų padažo, skaičiuojant oficialiu kursu kainuoja 0,61 Eur, plytelė šokolado – 0,34 Eur, vištienos ketvirčiai – 0,85 Eur už kilogramą, vištienos file – 2,47 Eur už kilogramą.

„Tiesiog žiūri, kur kokia yra akcija, nors ir be akcijų viskas išeina pigiau. Aišku, dėl kelių prekių važiuoti neverta, bet jei perki didesnį kiekį, tai be abejonės apsimoka“, – įsitikinusi šiaulietė.

Lenkijoje patirtus įspūdžius ji sueiliavo taip: „Buvau aš Lenkijoj – nustėrau,/ Ten buvo visko – supratau.../ LT valdžia nesugebėjo/ Kelt ekonomiką greičiau.../ Paliekam savo pinigėlius/ Ne Lietuvoj, bet ten toliau,/ Kur kainos pigumu žibėjo,/ Širdis taip džiaugės... pagaliau.../ Galėsiu pirkt ir neskaičiuoti,/ Dėt į vežimą su kaupu/ Ir širdyje linksmai dainuoti/ – Valio kaimynams – Gyvenu!“.

Šis Ligitos eilėraštis feisbuke sulaukė daugiau nei 2 tūkst. pasidalijimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1755)