“Džiūvėsiai pasirinkti todėl, kad pačios „Vičiūnų“ grupės poreikis šiam produktui yra didelis - žuvies, kotletų ir kitų maisto pusgaminių gamybai. Šiuo metu džiūvėsius perkame kitose šalyse, logistikos kaštai dideli, produktas lengvas, taigi, galima sakyti, mokame už orą. O žaliavos gamybai yra vietoje, o „Plungės duona“ turi savo malūną, nusprendėme geriau džiūvėsius gaminti čia pat, Lietuvoje,“ – teigia „Plungės duonos“ generalinis direktorius Tomas Juodaitis.

Direktoriaus teigimu, projekto „Džiūvėsių gamyba Plungėje“ įgyvendinimo tikslas - įdiegti modernią džiūvėsių gamybos technologinę liniją, kurios dėka įmonė pagerintų veiklos rezultatus ir sustiprintų konkurencingumą.
„Plungės duona“ planuoja valdomą sandėlį rekonstruoti ir pastatą perdaryti į gamybos patalpas.

Didžioji dalis džiūvėsiais paniruotų (t.y. apvoliotų) pusgaminių „Vičiūnų“ grupė iš Lietuvos eksportuoja, tokiu būdu džiūvėsių cechas pagelbės sukurianti didesnę pridėtinę vertę ir žemės ūkio, ir maisto perdirbimo srityje. „60 proc. pagamintų džiūvėsių planuojame sunaudoti kitų „Vičiūnų“ grupės produktų gamyboje, 40 proc. eksportuosime,“ – komentavo T. Juodaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją