Nori žengti į naujas rinkas ir pardavimus padidinti iki 50 milijardų

„Ikea“ parduotuvės Almhulte vadovė Lena van Heuven per susitikimą su žurnalistais pristatė ambicingus įmonės planus. Norima atidaryti parduotuves dar neatrastose rinkose bei gerokai padidinti įmonės pelną.

„Mūsų planuose yra plėstis į naujas rinkas, visų pirma yra Indija. Tačiau planuose yra ir kitų jau patvirtintų šalių: Meksika, Kolumbija, Brazilija ir Filipinai. Štai, kur žiūrėsime toliau“, - kalbėjo L. Van Heuven.

Pasak jos, „Ikea“ kompanija turi ambicingą planą: „Mūsų planas yra padidinti pardavimus iki 50 milijardų iki 2020 metų. Tai reikštų dar 16 papildomų milijardų per ketverius metus.

Kaip mes ketiname augti ir pasiekti šį skaičių? Visų pirma tradicijos keičiasi, mes esame transformacijų sūkuryje. Visų pirma dabar galima apsipirkti pasiėmus savo telefoną sekmadienio ryte ir kitą dieną norimos prekės bus prie jūsų namų durų. Dabar nebereikia eiti į parduotuvę.“

"Ikeos" pardavimų augimas

Pašnekovės teigimu, didelis planas vis dėlto buvo paskaičiuotas su ambicija: „Mes norime lyderiauti visame pasaulyje ir būti pagrindine balsų namams įmone. Kaip tai padaryti? Reikia daugiau įkvepiančių parduotuvių, dar daugiau pagalbos klientams ir dar geresnio aptarnavimo. Mes turime 389 parduotuves pasaulyje, tačiau tai tik 389 parduotuvės.

Mes vis dar maži ir to neužtenka. Mes galvojame apie naujas parduotuves, kurios nebus tokios didelės, mes turime būti arčiau miestų centrų, arčiau žmonių, tai yra nauji parduotuvių tipai. 50 milijardų tikslas yra didelis, tačiau jis paskaičiuotas su ambicija.“

Lena van Heuven

Įmonės širdis vis dar mažame Švedijos miestelyje

Pirmoji „Ikea“ parduotuvė atsidarė 1958 metais, Almhulte, mažame Švedijos miestelyje. Šios įmonės įkūrėjas buvo Ingvaras Kampradas. Dabar kompanija turi 389 parduotuves visame pasaulyje.

Nors „Ikea“, kaip buvo pristatyta, planuoja plėstis į labai tolimas šalis, įmonės istorija yra įdomi tuo, kad ji išlaikė savo pagrindinį centrą mažame ir ramiame Švedijos miestelyje ir yra pagrindinis to miestelio gyventojų pajamų šaltinis. Iki šiol pagrindinė verslo giganto būstinė yra įsikūrusi ne dideliame Švedijos mieste, o ten, kur buvo atidaryta pirmoji parduotuvė, o miestelyje gyvena vos 9 tūkstančiai žmonių.

„Jums gali pasirodyti keista, kad mes vykdome veiklą tokiame mažame miestelyje, koks Almhultas iš tiesų ir yra. Tačiau ir po šitiek metų, tai yra „Ikea“ širdis, todėl, kad čia yra savotiška kultūra ir čia viskas prasidėjo“, - pasakojo „Ikeos“ komunikacijos specialistė Ellen Ferm.

Almhulte yra išlikusi ir pati pirmoji „Ikea“ parduotuvė, kurioje 2016 metų vasarą buvo atidarytas įmonės muziejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)