Centriniame viešųjų pirkimo portale skelbiama, kad konkursai nutraukti lapkričio 15 dieną, vykdant teismo sprendimą.

„Plačiajuosčio interneto“ tinklo technologijų ir plėtros vadovas Vytautas Tvaronavičius BNS sakė, kad konkursus planuojama atnaujinti kitų metų pradžioje.

„Taip, ryšio bokštų konkursai yra nutraukti. Planuojame juos skelbti iš naujo kitų metų pradžioje“, – BNS sakė V. Tvaronavičius.

Konkursuose dalyvavo trys dalyviai – „Gatas“ kartu su „Tikresta“, „Alga“ su „Empower-Fidelitas“ bei „StalCorp“ kartu su „Žilinskis ir Co“. Pastarasis konsorciumas dalyvavo tik viename iš trijų konkursų.

Paskelbus konkursus, kilo ginčas dėl neaiškių sąlygų – jas teismui apskundė įmonė „StalCorp“, prašiusi konkursus nutraukti. „StalCorp“ teigimu, tiekėjams trūksta techninės informacijos norint įvertinti būtinas darbų bei medžiagų apimtis ir suformuluoti pasiūlymus.

Vilniaus apygardos teismas liepą, o Apeliacinis teismas spalio pabaigoje panaikino patikslintas trijų konkursų sąlygas ir nurodė juos skelbti iš naujo.

Apygardos teismas pritarė, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios – anot jo, visuose trijuose konkursuose pasiūlymų kaina labai skyrėsi, pavyzdžiui, pirmame konkurse ji siekė 6,95 mln., 8,586 mln. ir 14,084 mln. eurų, antrame – 7,155 mln. ir 8,586 mln., trečiame – 7,192 mln. ir 8,697 mln. eurų.

„Plačiajuostis internetas“ ryšio bokštų statybos trijuose regionuose konkursus paskelbė balandžio pradžioje. Jų laimėtojai turės pastatyti 180 bokštų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)