Kalbėdamas apie Europą ištikusias problemas, P. Krugmanas pripažino, jog Europos finansų rinkos greičiausiai nesugebės atkurti prarasto pasitikėjimo jomis, net jeigu šiam tikslui pasiekti pasitelktos ir griežtos ekonominės priemonės.

Kaip teigia ekonomistas, Europa pati viena nesugebės išspręsti skolų krizės. P. Krugmanas prognozuoja, jog Europos ekonomika šiais metais patirs recesiją, paveiksiančią net ir JAV.

„Žmonės, manantys, jog (recesija Europoje) bus nežymi, skaudžiai klysta“, - tvirtina ekspertas.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, tarptautinė reitingų agentūra „Standard and Poor's“ penktadienį sumažino net devynių iš 17-os euro zonos valstybių ilgalaikio skolinimosi reitingus – reitingas sumažintas tokioms stiprioms ekonomikoms kaip Prancūzija, Austrija, Italija, Ispanijai, Portugalija, Slovakija, Slovėnija ir Malta.

Argumentuodama savo sprendimą, „Standard and Poor's“ agentūra pažymėjo, jog Europos Sąjunga nesiima reikiamų priemonių sprendžiant skolų problemą euro zonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją