Užimtumo tarnybos Darbo rinkos ir užimtumo politikos įgyvendinimo departamento direktorė Giedrė Vitė pasakojo, kad pokyčius darbo rinkoje jų darbuotojai pastebintys ir fiksuojantys kasdien.

Štai, anot jos, kalbant apie fiksuotą nedarbą šalyje, kovo 1-ąją jis siekė 9,3 proc., tačiau kovo 23-ąją jau pakilo iki 9,5 proc.

„Tas pokytis 0,3 proc. punktai nėra labai ženklus, bet jis yra augantis.

Jeigu žiūrėtume, kiek nuo karantino pradžios (nuo kovo 16 d.- red.) iki kovo 22 dienos įsiregistravo bedarbių, tai matome, kad 2020 m. šiuo laikotarpiu įsiregistravo beveik 6 tūkst. asmenų, kai tuo tarpu 2019-aisiais tuo pačiu laikotarpiu buvo 4,5 tūkst. asmenų. Tai pokytis yra beveik 31 proc.“, – sakė ji.

Anot G. Vitės, daugiausia asmenų bedarbiais registruojasi iš didmeninės ir mažmeninės prekybos, transporto priemonių ir motociklų remonto bei apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų sektorių.

„Šiuose sektoriuose pokyčiai matosi labiausiai“, – pridūrė ji.

Kaip teigė specialistė, Užimtumo tarnyboje mažėjo ir laisvų darbų vietų registravimas, tai reiškia, kad įmonės mažiau ieškojo darbuotojų.

„Jeigu matome, kad 2019 m. vasario mėnesio vidurkis buvo apie 1 tūkst. laisvų darbo vietų, tai 2020 m. karantino laiku, jų sumažėjo iki 200“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)