Šią informaciją patvirtino Baltarusijos sporto ir turizmo ministerija, o bevizio įvažiavimo į šias teritorijas normos nurodytos 2016 m. rugpjūčio 23 d. įsake nr. 318.

Kaip teigiama Baltarusijos sporto ir turizmo ministerijos komentare, turistai iš užsienio šalių be vizos galės aplankyti Gardiną, Augustavo kanalą ir šalia esančius rajonus, jei tik patvirtins, kad atvyko turizmo tikslais. Kaip nurodoma dokumente nr. 318, Gardino ir Augustavo kanalo teritorijose bus galima praleisti penkias dienas, rašo belstat.eu.

Šiuo metu Baltarusijos sporto ir turizmo ministerijos atstovai tikslina bevizio įvažiavimo į šią teritoriją normas, kurios bus pateiktos aptarti Baltarusijos ministrų tarybai. Įsakas nr. 318 dėl bevizio užsienio piliečių įvažiavimo ir išvažiavimo tvarkos įsigalios praėjus dviem mėnesiams nuo oficialaus jo paskelbimo dienos, t. y. 2016 m. spalio 23 d.

Šis dokumentas galios iki 2017 m. gruodžio 31 d. su numatoma galimybe jį pratęsti nenustatytam laikotarpiui. Panaši bevizio įvažiavimo schema taikoma užsieniečiams, norintiems aplankyti Baltarusijos teritorijoje esančios Belovežo girios dalį.

Kaip gi taikoma ši sistema? Užsieniečiai gali į parko teritoriją atvykti pateikę galiojantį pasą ar kitą jį pakeisti galintį dokumentą, skirtą išvykti į užsienį, ir turėdami dokumentą, suteikiantį užsieniečiui teisę lankytis nacionaliniame parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)