Vyriausybės sprendimai yra priimti (trečiadienį suteikta valstybės garantija – BNS), tai mūsų planas, siekiamybė yra rugsėjo mėnesį, vėliausiai spalio pradžioje išeiti į rinką. Bet pirminis mūsų tikslas – išleisti inauguracinę obligacijų emisiją rugsėjo mėnesį“, – BNS sakė Robertas Vyšniauskas.

„Tikėtina, startuosime su 30 mln. eurų dalimi ir leisime pagal Pagalbos verslui fondo poreikį“, – pridūrė jis.

Pasak įmonės vadovo, reitingų agentūra „Fitch Ratings“ obligacijoms jau yra suteikusi preliminarų A reitingą su stabilia perspektyva, – tokį pat, kaip ir valstybės.

„Reitingas visai obligacijų programai jau yra suteiktas, bes jis yra preliminarus, kol valstybės garantija nėra pasirašyta. Kai ji bus pasirašyta, bus reitingas peržiūrėtas ir paskelbtas“, – sakė R. Vyšniauskas.

Jo teigimu, planuojama, kad obligacijos bus platinamos šiaurės Europos regione – Baltijos šalyse ir Skandinavijoje.

Liepos pradžioje skelbta, kad „Valstybės investicinis kapitalas“ obligacijų platintoju pasirinko „Luminor“ banką.

Fondą valdančios Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) generalinis direktorius Dainius Vilčinskas trečiadienį komentare BNS teigė, kad fondas jau yra priėmęs 27 sprendimus investuoti į sunkumų patiriančias įmones, o bendra investicijų suma viršija 160 mln. eurų.

Pasak jo. daugiau nei 70 proc. visų fondo investicijų bus išperkant įmonių obligacijas.

Trečiadienį Vyriausybei pateiktas bendrovės verslo planas numato, kad iki 2028 metų bus investuota 254,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją