Iš Baltarusijos sostinės Minsko atvykusi Aleksandra Rusakovskaja prognozavo, kad dabar visi baltarusiai važiuos tik į „Ikea“.

„Mes esame labai laimingi, nes tai grandiozinis įvykis, kurio laukėme, matyt, dešimtmetį. „Ikea“ niekaip neatsirasdavo Baltijos šalyse, Baltarusijoje ar Ukrainoje. Aš manau, kad ši vieta bus didžiausiu traukos centru baltarusiams Lietuvoje. Visi nustos važiuoti į „Akropolį“ ir ims važiuoti į „Ikea“, nes iš tiesų tai vieta, kurioje jauku“, - kalbėjo jauna mergina.

Kainos mažos. Tai stebina, bet tokia yra šios parduotuvės politika. Tai labai gerai baltarusiams, nes pas mus pakankamai sunku ir tai leis baltarusiams jaukiai ir nebrangiai įrengti savo namus“, - įspūdžiais dalijosi ji.

DELFI pasiteiravus, ar kaimynams patiks šios parduotuvės prekių stilius, mergina sakė: „Žinot, baltarusiai turi tokią patarlę, kad viskas, kas europietiška, mums patinka“.

Aleksandra Rusakovskaja
Ji pripažino, kad norėtų tokios parduotuvės Minske, bet supranta, kad greitai tai neįvyks.

„Galbūt tai įvyks, kai Baltarusija, norisi to tikėtis, įstos į Europos Sąjungą“, - vylėsi ji.

Minsko gyventojos žodžius savo darbais patvirtina ir kiti kaimyninės šalies gyventojai. Prie kasų jau galima buvo sutikti apsipirkinėjančius svečius iš Baltarusijos. Viena pora iš Minsko iš Vilniaus „Ikea“ nusipirko nemažai prekių, tačiau su žurnalistais jų aptarinėti nenorėjo.

Tuo metu kartu su kolege trumpam iš darbo ištrūkusi vilnietė Ieva DELFI sakė, kad ją sužavėjo parduotuvė, tik nustebino apsipirkimo tvarka.

„Kolegė vaikams nusipirko lovytes. Tačiau abi nustebome, kad patiems reikia užsirašyti prekių kodus, tada ateiti į sandėlį ir patiems susirinkti prekes. Tai šiek tiek nustebino. Pastatas atrodo galingai, prekės nuostabios. Kai kurių produktų kainos atrodo neįtikėtinai mažos. Jeigu daiktas kokybiškesnis, kaina aukštesnė, bet, manau, kad kainos žemesnės nei kitur. Turėjome nedaug laiko apžiūrėti, todėl teks grįžti ir viską dar kartą apeiti“, - kalbėjo vilnietė.

Mėsos kukulaičiai Švedijoje skanesni

Kurį laiką Švedijoje gyvenusi Rūta DELFI sakė į parduotuvę atėjusi todėl, kad labai pasiilgo tos šalies dvasios.

„Čia viską ją labai primena. Tik ten parduotuvės daug didesnės nei čia. Bet viskas labai panašu. Pavalgiau mėsos kukulių, bet turiu pasakyti, kad ten jie geresni“, - šypsodamasi DELFI kalbėjo mergina.

Pati Rūta nieko nepirko, o kartu atėjusi draugė išėjo nešina medinėmis pakabomis.

„Kainos tokios kaip Švedijoje. Čia yra daug skoningesnių dalykų, nes Lietuvoje pilna išmatų spalvos sekcijų, o čia esantys daiktai atitinka laikmetį, kas dabar madinga ir gražu. Juk „Ikea“ bendradarbiauja su jaunaisiais dizaineriais“, - sakė Rūta.

Jos draugė pridūrė: „Aš manau, kad kainos ir pasiūla yra kur kas geresnės lyginant su tuo, kas iki šiol buvo Lietuvoje“.

Nerūpestingai po parduotuvę vaikštinėjanti Božena DELFI pripažino nieko pirkti neplanuojanti.

„Atėjome šiaip pažiūrėti, kokios kainos, kas čia yra. Įspūdis visai neblogas“, - sakė ji.

Kaip DELFI jau rašė, viena pirmųjų pirkėjų buvo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Truputį po 10 val., kai parduotuvė jau buvo oficialiai atidaryta, tūkstančio vietų automobilių aikštelė buvo artipilnė. Didžiulėje daugiau nei 26 tūkst. kv. m parduotuvėje pirkėjų netrūko.

Žiūrėjo ir į lietuvių butus

Dviejų aukštų „Ikea” centre gyventojams siūlomi ne tik baldai, bet ir visi namams reikalingi pirkiniai. Iš viso šalia Vilniaus oro uosto įsikūrusioje parduotuvėje siūloma apie 8 tūkst. skirtingų prekių.

Baldų skyriuje parduotuvės svečiams pateikiami kambarių ar butų modeliai su pavyzdžiais, kaip patalpas būtų galima įrengti su „Ikea” prekėmis.
Parduotuvės vadovas Marius Martinaitis teigia, kad parduotuvėje siūlomi interjero dizainai yra sukurti pagal lietuviškų šeimų būsto ypatumų pavyzdį.

Pirkėjams siūlomos ir siuvyklos paslaugos. Išsirinkę patinkantį audeklą, klientai galės vietoje pasisiūti užuolaidas.

M. Martinaitis teigia, kad „Ikea” parduotuvė į Lietuvą atneš naują koncepciją – visus namams įrengti produktus klientai galės išsivežti per valandą. Pavyzdžiui, su parduotuvėje esančiais kompiuteriais bus galima susiprojektuoti virtuvės komplektą ir jį po valandos jau vežtis namo.
Pirmajame parduotuvės aukšte įkurtas vaikų žaidimo kambarys. Čia tėveliai galės nemokamai palikti auklių priežiūrai 3-7 m. vaikus.

Antrajame aukšte įsikūrusiame restorane nuo prekių gausos pavargę klientai galės paragauti švediško maisto.

Apie 12 val. automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje prie parduotuvės, jau buvo sunku rasti tuščių vietų.,

Lietuvoje atidaryta parduotuvė tapo 342 „Ikea” parduotuve pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)