„Prieš rinkimus vyriausybė nemažins išlaidų, lieka tik rublio kursas, – sako kompanijos „Alpari“ analitinio departamento vadovas Jegoras Susinas. – Geriau būtų, jei rublis smuktų dabar, nei prieš pat rinkimus, nes dabar smukimas ne taip smarkiai susilpnintų valdančiosios partijos pozicijas, o artėjant rinkimams aktyviau galėtų dalyvauti Centrinis bankas, kad palaikytų nuotaikas.“

„Dėl žemesnės nei įprasta infliacijos rublis dar turi kur kristi, – priduria „FxPro“ analitikas Aleksandras Kupcikevičius. – Jei išliks dabartinės tendencijos, metų pabaigoje dolerio kursas gali siekti 35–36 rublius, t. y. kaip ir per krizę”.

„Tačiau jei artimiausiu metu valdančioji partija paskelbs apie kandidatūrą artėjančiuose prezidento rinkimuose, išaugs optimizmas, susijęs su Rusijos vertybiniais popieriais ir, kaip pasekmė, rublis sustiprės“, – pažymi „Forex club“ analitikos skyriaus viršininkas Andrejus Dirginas.

Rusijos valiuta smunka kartu su fondų rinkomis – investuotojai, kuriuos užgriuvo naujienos apie augančias pasaulio ekonomikos problemas, bėga nuo rizikos.

Ekspertai neatmeta galimybės, kad doleris sustiprės iki 35–36 rublių: priešrinkiminiais metais pingant naftai Rusijos biudžetą gali išgelbėti tik silpnas rublis, rašo Fazeta.ru.

Ketvirtadienį ryte doleris pakilo į pastarųjų dvejų metų aukštumas – pirmoji sutartis JAV valiuta Maskvos tarpbankinėje valiutų rinkoje įvyko 31,85 rublio lygyje. Euras pakilo iki 43,33 rublio – 26 kapeikomis daugiau nei paskutinį kartą ir yra maksimumas nuo 2009 m. gruodžio mėn. Bivaliutinio krepšelio vertė prekybos pradžioje pakilo virš 37 rublių, tai taip pat nutiko pirmą kartą nuo 2009 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją