Įmonės keisis žiniomis ir gerąja praktika rinkodaros, logistikos, operacijų ir verslo automatizacijos srityse. „Pigu.lt“ generalinis direktorius Dainius Liulys sako, kad pirmiausia šio bendradarbiavimo naudą pajaus klientai.

„Morele.net“ yra Lenkijos prekybos internete lyderė kompiuterinės ir kitos namų technikos prekių kategorijoje, ji savo klientams siūlo beveik 1 mln. prekių. Sujungus mūsų ir partnerių tiekimo grandines, pirmiausia galėsime išplėsti asortimentą. Tikėtina, kad taip netrukus klientams pasiūlysime plačiausią asortimentą ir palankiausias kainas Centrinės ir Rytų Europos regione“, – sako D. Liulys.

Pasak D. Liulio, bendradarbiavimas su Lenkijos kompanija visai „Pigu“ įmonių grupei leis augti dar sparčiau. Pirmų devynių šių metų mėnesių pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo ir net keletą kartų greičiau nei mažmeninė prekyba Lietuvoje atitinkamu laikotarpiu.

„Jei pernai lapkritį, įsibėgėjant kalėdinei prekybai, per savaitę mūsų parduotuvėje apsilankydavo pusė milijono žmonių, dabar tiek lankytojų skaičiavome dar neprasidėjus rudeniui, ruošiantis naujiems mokslo metams“, – sako D. Liulys.

Planuojama, kad bendra „Pigu“ ir „Morele“ įmonių grupės metinė apyvarta per penkerius metus pasieks 1 mlrd. eurų. Įmonių augimui, IT sistemų jungimui ir vystymui bei kitiems bendradarbiavimo projektams finansuoti ketinama investuoti 13 mln. eurų.

Maciej Kowalski
„Abi įmonės ir toliau veiks kaip atskiri verslo subjektai, tačiau taps naujai sukurtos kontroliuojančiosios įmonės (angl. holding) akcininkėmis. „Pigu“ ir „Morele“ demonstruoja labai dinamišką augimą tiek pajamų, tiek asortimento požiūriu. Dėl veiksmingos strategijos šios įmonių grupės jau tapo savo rinkų lyderėmis. Jos turi potencialą augti ir toliau, ne tik organiškai, bet ir sėkmingai vykdant konsolidaciją. Siekiame, kad artimiausiu metu holdingas taptų platforma rinkos konsolidacijai regione“, – sako „Pigu.lt“ ir „Morele.net“ valdančios Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendrovės „MCI Capital S.A.“ partneris Maciej Kowalski.

„Pigu“ grupė, kuriai priklauso internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje ir „Kaup24.ee“ Estijoje. „Morele.net“ nuo 2000 m. įkurta viena didžiausių el. prekybos įmonių Lenkijoje, pirkėjams siūlanti daugiau nei 1 mln. elektronikos prekių.

Nuo 2011 m. „Morele“ grupę valdo viena didžiausių Centrinės ir Rytų Europos privataus kapitalo investicijų bendrovė MCI, nuo 2015 m. - „Pigu“ grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)