Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį atmetė įmonės skundą, BNS informavo teismo atstovė Nijolė Kerpauskienė.

Baudą bendrovei „Pigu“ skyrusi taryba nustatė, kad svetainėje pigu.lt skelbtos ribotos kavamalių „ProfiCook“ ir „Maestro“ bei ventiliatoriaus „Volteno“ akcijos, tačiau jų laikui pasibaigus, beveik iš karto vėl būdavo pateikiami tokie pat pasiūlymai.

Tuomet tarybos pirmininko pavaduotojas Elonas Šatas sakė, kad tokie „Pigu“ veiksmai vertintini kaip apgaulingi, nes susidaro įspūdis, jog prekę už akcinę kainą bus galima įsigyti tik gana trumpą laiką, taip siekiant paskatinti vartotoją kuo greičiau ją įsigyti.

„Teismo vertinimu, vidutinis vartotojas, matydamas žodį akcija, kai kuriais atvejais – ir procento simbolį, galėjo manyti, kad siūlomų prekių kainos yra sumažintos palyginti su įprastinėmis jų kainomis, o laikrodžio simbolis bei iki akcijos pabaigos likusio laiko pateikimas sudarė jam pagrindą vertinti, kad taikoma nuolaida yra terminuota ir pasibaigus jos galiojimo laikui, prekės bus parduodamos už didesnę kainą, nors faktiškai per gana trumpą vertintą laikotarpį akciniai pasiūlymai buvo skelbiami po kelis kartus“, – BNS sakė VAAT atstovė N. Kerpauskienė.

Už Reklamos įstatymo pažeidimus bendrovei „Pigu“ Konkurencijos taryba 2015 metais buvo skyrusi 7,4 tūkst. eurų, 2016 metais – 5,4 tūkst. eurų baudas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)