Palyginti su birželiu, liepą krepšelis atpigo 0,05 euro, bet buvo 3,63 euro (6,7 proc.) brangesnis nei praėjusių metų liepos mėnesį. Pricer.lt pastebi, jog kainos nors ir mažėja, jos yra viso stebėjimo laikotarpio didžiausių kainų penketuke.

Sumažinęs krepšelio kainą 0,39 euro, pigiausiu tinklu lieka „Maxima“, antrą vietą išlaiko „Norfa“, padidinusi krepšelio kainą 1,24 euru, trečioje vietoje „Lidl“, sumažinęs kainas 0,47 euro, ketvirtoje vietoje esantis „Iki“ mažina krepšelio kainą 0,47 euro, lieka ketvirtoje vietoje. „Rimi“, kur krepšelis pigo 0,27 euro, liko penktoje vietoje. . Į namus maisto prekes tiekianti „Barbora“ kainas mažino 0,34 euro, bet liko šeštoje vietoje, o „e-Rimi“ toliau lieka brangiausiu tinklu su 0,31 euro padidintu krepšeliu.

Pricer.lt teigimu, populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų liepos mėnesio analizė rodo, kad per mėnesį kainos kilo 0,1 euro, o per metus – 0,89 euro (2,3 proc.).

Iš Pricer.lt stebimų 52 prekių kainų brango 34 prekės, pigo 16. Labiausiai brango tie patys, kaip ir praeitą mėnesį – obuoliai, arbata ir dešros, juoda duona, jogurtai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)