Jo duomenimis, iš 36 pavadinimų populiariausių maisto produktų Lietuvoje pigiausi buvo 17, brangiausi – septyni, Latvijoje – atitinkamai 10 ir 13, Estijoje – septyni ir 13.

Pavyzdžiui, pigiausi vietinio auginimo pomidorai buvo Vilniuje, kur jų kaina siekė 1,79 euro už kilogramą, o brangiausi – Taline – 5,99 euro už kilogramą. Pigiausi didieji vištų kiaušiniai taip pat buvo Vilniuje, kur jų 10 kainavo 1,09 euro, o brangiausi buvo Rygoje – 2,25 euro.

Tuo tarpu šviežių bulvių kilogramas mažiausiai kainavo Taline – 0,15 euro, daugiausiai – Rygoje – 0,79 euro, o taip pat svogūnų kilogramas – atitinkamai 0,29 euro ir 0,5 euro.

Didžiausi kainų skirtumai skirtinguose prekybos tinkluose užfiksuoti Latvijoje, kur, pavyzdžiui, cukraus kilogramo kainos skyrėsi smarkiai – nuo 0,55 euro iki 1,15 euro. Estijoje cukraus kilogramo kaina svyravo nuo 0,55 iki 0,69 euro, o jo kaina visuose prekybos tinkluose Lietuvoje buvo bemaž vienoda – vidutiniškai 0,55 euro už kilogramą.

„Norėtųsi tikėtis, kad vienodos kainos Lietuvoje yra efektyvios mažmeninės prekybos, o ne kokių nors kitų veiksmų rezultatas“, – sakė Latvijos paramos žemės ūkio rinkai centro vadovė Inguna Gulbė.

Ji pridūrė mananti, kad Latvijoje atsiradus „Lidl“ parduotuvių tinklui, aršesnė konkurencija šiuos netolygumus panaikins.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)