„Leiskite jums papasakoti neseną istoriją. Lietuva visada buvo žemės ūkio šalis, kurioje labai populiarūs buvo šeimos verslai, melždavo šviežią pieną. Ir žinote moteris, turinti kelias karves, pradeda jas melžti, bet koks siurprizas! Iš dangaus šalia jos nusileidžia oro balionas ir žmonės klausia, ar galėtų seras R. Bransonas paragauti šviežio pieno. Kaip manote, koks buvo jos atsakymas mūsų britiškam svečiui? Spėkite! Ji pasakė: „Ne, mindote mano pievą, eikite iš čia“, – pirmadienį prasidėjusiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume pasakojo jis.

Vėliau DELFI V. Lašas apgailestavo, kad buvo prarasta galimybė pristatyti Lietuvos kaimo privalumus.

„Mes nepasinaudojome galimybe pristatyti lietuviško kaimo privalumų. Karvės visai neišsigando, tik šeimininkė supyko. Bandėme išaiškinti, kad elgsimės labai atsargiai ir sumokėsime už pievos sutvarkymą, bet ji nieko nenorėjo girdėti ir jai buvo visiškai neįdomu. Ji sakė: „Nieko man nereikia, nenoriu šnekėtis, jūsų pienu nevaišinsiu ir apskritai, kas jus čia leido“. Bandėme paaiškinti, kad oro balionui nusileidimo vietos negali pasirinkti, be to, tikrai žalos nepridarėme“, – DELFI pasakojo jis, pats ėjęs prašyti pieno.

Šios moters pavyzdys, anot pašnekovo, demonstruoja daugelio lietuvių elgesį, kai atsiranda netikėta galimybė.

„Mes turime didelius tikslus, turime matyti kryptį, bet šiais laikais negali nematyti galimybių, kurios tiesiog atsiranda iš dangaus, kaip buvo šįkart. Leidžiantis oro balionu aš pasakojau Richardui apie Lietuvos kaimą, prisiminiau savo moksleiviškas vasaras. Mano močiutė taip pat laikė dvi karves ir visada pas ją būdavo šilto pieno. Jos nedidelis verslas buvo aprūpinti pienu kaimynus“, – kalbėjo jis.

V. Lašas priminė ir Panevėžio „Ekrano“ pavyzdį: „Šis pavyzdys iliustruoja, kaip mes didelių organizacijų mastu galvodami, kad viską susiplanavome, niekas mums netrukdykite net nežiūrime į šonus. Ką jums primena žodis „ekranas“? Panevėžio įmonę, kurios nebėra, nors prieš dešimt metų ji buvo viena didžiausių ir moderniausių Lietuvos įmonių. Ji tiesiog nežiūrėjo į priekį, nekreipė dėmesio į grėsmes ir kartu atsirandančias galimybes“.

Pašnekovas tvirtino, kad apie tokią galimybę, kokią turėjo karves melžusi moteris, svajoja daugybė žmonių visame pasaulyje.

„Ta moteris turėjo tokią galimybę, apie kurią svajoja daugybė žmonių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Ji turėjo galimybę išgerti kavos su šiltu pienu kartu su seru R. Bransonu ir parodyti, kaip atrodo mažas ūkis su keletu lietuviškų karvių“, – kalbėjo pašnekovas.

DELFI primena, kad norintys sudalyvauti kokteilių vakare su R. Bransonu po savaitgalį Kaune vykusio lyderystės forumo „Forum one“ galėjo nusipirkti „deimantinius" bilietus, kurių vienas kainavo beveik 5 tūkst. Lt.

Moters pyktį matė ir R. Bransonas. Pasak kartu buvusių žmonių, jis tik juokais sakė „pikta, pikta“ ir traukėsi į šalį.

Šalia buvę žmonės pasakoja, kad moteriai buvo bandyta paaiškinti, koks svečias nusileido jos pievoje. Tačiau ji nesileido į kalbas ir tvirtino nieko nežinanti apie R. Bransoną.

Pasak kartu su R. Bransonu keliavusių žmonių, vėliau ūkininkei buvo sumokėta 100 Lt už pievos sutvarkymą.

DELFI primena, kad R. Bransonas Lietuvoje lankėsi nuo šeštadienio vakaro. Sekmadienio rytą jis pakilo oro balionu apžiūrėti Kauno senamiestį, pavakare skaitė pranešimą didžiausiame rytų Europoje lyderystės forume „Forum One“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2140)