„Gyvenimas ir rinka nestovi vietoje, o pokyčiai ilgą laiką buvo aplenkę Grupę. Įmonių struktūros pertvarkos, diegiamas projektinis valdymas ir procesų skaitmenizavimas leis susigrąžinti konkurencingumą. Įgyvendinus pakeitimus, Grupėje bus konsoliduotos kompetencijos ir ištekliai, pagreitės sprendimų priėmimas, taip pat diegiami skaitmeniniai bendradarbiavimo moduliai leis efektyviau įgyvendinti mums patikėtus infrastruktūros projektus“, – pristatydamas pokyčius sako „Panevėžio kelių“ valdybos pirmininkas Gvidas Drobužas.

Pertvarkos apima tik Grupei priklausančias kelių infrastruktūros įmones – tai AB „Panevėžio keliai“, UAB „Ukmergės keliai“, UAB „Aukštaitijos traktas“, UAB „Keltecha“, UAB „Dangų emulsija“, UAB „Zarasų automobilių keliai“, Visdievų ir Paversmio karjerus.

Įmonėse „Panevėžio keliai“, „Ukmergės keliai“, „Aukštaitijos traktas“ ir „Keltecha“ bus pertvarkomos valdymo struktūros: diegiamas projektinis valdymas, didinamas tiesioginę atsakomybę vadovui turinčių darbuotojų skaičius. Tai leis atsisakyti perteklinių funkcijų įmonėse, pagreitės sprendimų priėmimas ir sumažės projektų valdymui tenkančios sąnaudos.

„Paskutiniu metu įmonė intensyviai skaitmenina visus procesus, taip judėdama į didesnę pridėtinę vertę užsakovams. Pirmieji rezultatai nuteikia optimistiškai ir leidžia kalbėti apie kelininkų su skaitmeniniais įgūdžiais poreikį.

Rūpinantis darbuotojų kompetencijomis ir prisitaikymu prie naujų procesų, nuosekliai investavome į įvairias mokymų programas, tad vykstančioms pertvarkoms esame pasiruošę. Įgyvendinus pokyčių planą, „Panevėžio kelių“ grupės įmonės galės pasiūlyti ne tik konkurencingesnes paslaugas, bet ateityje taps ir ypač konkurencingu darbdaviu“, – sako AB „Panevėžio keliai“ generalinis direktorius Rolandas Zabilevičius.

Valdyba taip pat numatė Visdievų ir Paversmio karjerus valdančių bendrovių likvidavimą. Šie karjerai yra neveikiantys, todėl jų atsisakymas leis sumažinti „Panevėžio keliams“ tenkančias išlaikymo sąnaudas. Taip pat pritarta UAB „Zarasų automobilių keliai“ ir UAB „Dangų emulsija“ likvidavimui.

Paskutiniu metu itin sumažėjo „Zarasų automobilių keliams“ tenkančių užsakymų kiekis, ateityje taip pat nenusimato darbų apimčių didėjimo. „Dangų emulsija“ bus likviduojama, jos veiklą perkeliant į pagrindinę įmonę, – taip bus efektyviau organizuojamas darbo procesas. Dėl įmonių likvidavimo proceso pradžios bus priimti atskiri sprendimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją