„Mes manome, kad perteklinis svyravimas ir nežaboti valiutų kursų judėjimai gali turėti neigiamų pasekmių ekonominiam ir finansiniam stabilumui, – teigiama G7 šalių atstovų bendrame pareiškime. – G7 centriniai bankai ėmėsi priemonių užtikrinti adekvatų likvidumą ir paremti rinkų funkcionavimą. Esame pasirengę panaudoti nusistovėjusius likvidumo instrumentus.“

Pareiškime taip pat nurodoma, kad Jungtinės Karalystės „ekonomikos ir finansų sektorius išlieka atsparus, ir esame įsitikinę, kad JK valdžia yra pasirengusi susitvarkyti su referendumo pasekmėmis“.

Anksčiau penktadienį Didžiosios Britanijos centrinis bankas – Anglijos bankas –pranešė esantis pasirengęs skirti daugiu nei 250 mlrd. svarų, kad užtikrintų sklandų rinkų funkcionavimą po to, kai Britanijos gyventojai balsavo už šalies išstojimą iš Europos sąjungos, pranešė banko vadovas Markas Carney.

Savo ruožtu Europos Centrinis Bankas pranešė esąs pasirengęs papildomai didinti likvidumą finansų rinkose, jeigu to prireiktų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)