Bendrovės „Interneto vizijos“ personalo vadovė Eglė Litvinaitė teigė, jog vadovui privalu išlaikyti tokią poziciją, kad darbuotojai nesijaustų mažiau svarbesni.

„Pagrindinis vadovo darbas, kad darbuotojai atliktų paskirtus darbus ir, kad organizacija judėtų tikslinga kryptimi. Taip pat padaryti taip, kad įmonės rezultatai netaptų svarbesni už pačius darbuotojus. Geram bosui reikalingi techniniai įgūdžiai savam darbe, kad jis gebėtų dirbti pagal tam tikrą tvarką, taip pat svarbūs socialiniai įgūdžiai, gebėjimas  motyvuoti darbuotojus, sutelkti komandą ir tikslo link eiti su kolektyvu“,- kalbėjo E.Litvinaitė.

Moteris pridūrė, jog pagrindinis iššūkis vadovui surasti būdą kaip bendrauti su kiekvienu darbuotoju. Dabar apie tai rašomos knygos. Svarbiausia nepamiršti žmogiškumo.

„Kuo toliau, tuo labiau tas žmogiškumas Lietuvos įmonėse tampa vis didesnė vertybė, ypatingai jaunose organizacijose. Pradedama suprasti, kad reikia koncentruotis ties darbuotojų gerove, nes jie yra tie, kurie atneša tą pelną įmonei“,- aiškino E.Litvinaitė.

Nepaisant to, tik 5 proc. lietuvių mėgsta savo darbą.