Taip pat per paskutinį mėnesį 6 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, teigiančių, kad šalies ekonominė padėtis per paskutinius du mėnesius nepasikeitė.

Ekonominės padėties pagerėjimą per paskutinius kelis mėnesius santykinai dažniau pastebėjo vyrai, jaunimas iki 30 metų, mažesnių miestų gyventojai, vadovai, specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų politinių pažiūrų žmonės.

Lietuvos naujienų agentūros ELTA užsakymu Lietuvos-Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" rugpjūčio 20-30 dienomis atliktos apklausos duomenimis, kiek daugiau nei dešimtadalis - 12 proc. apklaustų šalies gyventojų - manė, kad per paskutinius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, pusė - 52 proc. nurodė, kad ji nepasikeitė, o trečdalis - 33 proc. respondentų atsakė, kad ekonominė Lietuvos padėtis per paskutinius kelis mėnesius pablogėjo. 3 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Situacija šalies ekonomikoje dažniau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis - iki 600 eurų šeimos pajamomis per mėnesį, darbininkai ir ūkininkai, bedarbiai bei pensininkai.

Gyventojų šeimos finansinės padėties vertinimas nepakito nei lyginant su duomenimis prieš mėnesį, nei prieš metus.

2016 metų rugpjūtį 12 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią, lyginant su buvusia prieš du mėnesius, pusė - 50 proc. respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu nepasikeitė, o kiek daugiau nei trečdalis - 37 proc. - atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Kad šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius pablogėjo, dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį, pensininkai, darbininkai ir ūkininkai, rusų tautybės gyventojai, kairiųjų politinių pažiūrų žmonės.

Kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius kelis mėnesius pagerėjo, dažniau nurodė jaunimas iki 30 metų, rajonų centrų bei mažesnių miestų gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų politinių pažiūrų respondentai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)