Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė Eltai sakė, kad Kalėdos yra viena gražiausių metų švenčių, kada kartu turi susiburti visa šeima ir artimieji.

„Norime, kad ir mūsų darbuotojai galėtų visapusiškai pasimėgauti šiltomis akimirkomis ir šventine nuotaika. Šiais metais priėmėme sprendimą visiškai nedirbti pirmą Kalėdų dieną, o per Kūčias ir Naujųjų metų išvakarėse bei sausio 1-ąją dieną dirbti trumpiau.

Taip pat šiemet prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės šventinį šurmulį pasitiks su papildomomis pajėgomis, kurias sudarys tinklo administracijos darbuotojai, atvykę padėti kolegoms į parduotuves. Iš viso šventiniu laikotarpiu parduotuvėse planuoja dirbti daugiau kaip 200 administracijos darbuotojų“, - Eltai sakė B. Čaikauskaitė.

Pasak „Maximos“ generalinės direktorės Kristinos Meidės, dėl to, kad pirmą Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, su šeima galės pabūti beveik 15 tūkst. prekybos tinklo darbuotojų.

„Rūpestingai vertiname savo darbuotojų lūkesčius, siekdami užtikrinti jiems darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. Ne mažiau mums svarbūs ir klientų norai apsipirkti jiems patogiausiu metu ir tinkamai pasiruošti didžiausioms metų šventėms.

Esame nusprendę, kad pirmąją šv. Kalėdų dieną beveik 15 000 lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų leis laiką su šeima bei artimaisiais - visos „Maximos“ parduotuvės gruodžio 25-ąją nedirbs. Šiems pokyčiams esame pasirengę, ir visiems savo klientams užtikriname - darysime viską, kad pasiruošimas didžiosioms metų šventėms vyktų be rūpesčių“, - sakė K. Meidė.

„Maximos“ kiek anksčiau atliktoje anoniminėje apklausoje daugiau nei pusė apklaustų darbuotojų nurodė, kad švenčių dienomis norėtų nedirbti, tačiau net 23 proc. darbuotojų noriai renkasi dirbti per šventes. Tokio pasirinkimo pagrindinė priežastis - didesnis darbo užmokestis. Didesnį norą dirbti švenčių dienomis nurodo jaunesnio amžiaus darbuotojai.

Kaip skelbia „Maxima“, pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, pirmąją Naujųjų metų dieną - dirbs trumpiau. Kiekvienos šalies parduotuvės darbo laikas tuo metu bus skirtingas.

Tuo metu „Iki“ parduotuvės Kūčių vakarą dirbs nuo 8 iki 20 val., Kalėdų dieną nedirbs, gruodžio 26 d. dirbs įprastai, Naujųjų metų išvakarėse - iki 20 val., o pirmą Naujųjų metų dieną - nuo 10 iki 22 val.

Gruodžio 24-ąją, Kūčių dieną, dauguma „Rimi“ parduotuvių dirbs iki 20.00 val., o kelios parduotuvės - iki 17.00, 18.00 ar 19.00 val. Pirmą Šv. Kalėdų dieną visos „Rimi“ parduotuvės nedirbs. Gruodžio 26-ąją, antrąją Šv. Kalėdų dieną, bei gruodžio 31-ąją visos „Rimi“ parduotuvės dirbs iki 20.00 val. Pirmą Naujųjų metų dieną dauguma „Rimi“ parduotuvių dirbs nuo 12.00 iki 20.00 val., o kelios parduotuvės nedirbs.

Visos „Norfa“ parduotuvės Kūčių dieną dirbs 2 val. trumpiau nei įprastai, Kalėdų dieną nedirbs visai, Naujųjų metų išvakarėse dirbs 1 val. trumpiau. Parduotuvės taip pat visiškai nedirbs ir pirmąją Naujųjų metų dieną.

„Lidl“ parduotuvės gruodžio 24 d. dirbs iki 18 val. Pirmą Kalėdų dieną „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje nedirbs, o antrą Kalėdų dieną dirbs nuo 10 iki 19 val. Gruodžio 31 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 18 val., o sausio 1 d. nedirbs visai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)