Kaip rašoma pranešime, neaudituotais duomenimis, per dvylika 2020 finansinių metų mėnesių „Vilniaus baldų“ pardavimai sumažėjo 2,5 proc. ir buvo kiek didesni nei 73,3 mln. eurų. Praėjusiais finansiniais metais bendrovės pardavimai siekė 75,2 mln. eurų.

Per finansinius metus bendrovė uždirbo 5,03 mln. eurų grynojo pelno. Jis buvo 24 proc. didesnis, nei 2019 finansiniais metais, kai siekė 4,07 mln. eurų. EBITDA (pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo) siekė apie 7,3 mln.eurų ir buvo 29 proc. didesnis nei pernai, kai buvo užfiksuotas 5,6 mln. eurų rezultatas.

„Pasibaigę finansiniai metai visai „Vilniaus baldų“ komandai buvo gausūs tiek iššūkių, tiek ir pasiekimų. Gerai sustyguotus planus kovo mėnesį sujaukė pasaulinė koronaviruso pandemija, dėl jos kuriam laikui buvo uždarytos ir mūsų pagrindinio kliento parduotuvės įvairiose šalyse. Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, kuriam laikui turėjome sumažinti gamybos apimtis.

Visgi vėliau, atlaisvinus apribojimus, pardavimai sugrįžo į buvusias apimtis ir netgi jas pralenkė. Suvaldyti pandemijos įtaką padėjo ir nuolatinis procesų efektyvumo didinimas, ir palankios žaliavų kainos“, – sako Jonas Krutinis, „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius.

Praėjusiais finansiniais metais buvo užbaigtas pirmasis naujos „Vilniaus baldų“ gamyklos projekto etapas. Trakų rajone, Guopstų kaime, buvo pastatytas ir įrengtas pastatas, sumontuotos naujos gamybos linijos ir pradėta baldų gamyba. J. Krutinis pažymi, kad nauja ir moderni gamykla, į kurią investuota 55 mln. eurų, leis bendrovei gamybos pajėgumus išauginti maždaug dvigubai. Taip pat numatoma papildyti produkciją naujais gaminiais.

Ketvirtąjį 2020 finansinių metų ketvirtį – birželį-rugpjūtį – bendrovės pardavimai augo 24 proc. ir sudarė 22,3 mln. eurų. Palyginimui: tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu jie siekė beveik 18,1 mln. eurų. Per šį laikotarpį grynasis pelnas augo beveik 14 proc. ir siekė 3,3 mln. eurų, o EBITDA – 19 proc. ir siekė 3,4 tūkst. Tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu abu šie rodikliai siekė apie 2,9 mln. eurų.

„Vilniaus baldų“ specializacija – lengvų konstrukcijų korpusinių baldų gamyba. Didžiąją kompanijos gaminių dalį sudaro vaikiški baldai, kuriems taikomi griežčiausi saugumo ir kokybės reikalavimai. Visa bendrovės produkcija parduodama IKEA, su kuria pradėta bendradarbiauti dar 1997 metais. Pagrindiniu „Vilniaus baldų“ klientu IKEA tapo 2007 metais.

„Vilniaus baldų“ finansiniai metai prasideda rugsėjo 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)