Nuo 10 val. VU Mažojoje auloje vykusioje diskusijoje „Europos ekonominė integracija: iššūkiai ir galimybės“ dalyvavo Ch. Lagarde, Europos Centrinio Banko vykdomosios valdybos narys Jörgas Asmussenas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir finansų ministras Rimantas Šadžius.

Vos pradėjus kalbėti diskusijos moderatorei Ritai Miliūtei, pasigirdo prastas įgarsinimas. Mikrofonai buvo pritildyti, per garsiakalbius sklidęs garsas buvo nešvarus, sunkiai buvo galima suprasti, ką kalba diskusijos dalyviai. Į salę susirinkę žmonės pradėjo dairytis į šalis, nesuprasdami, kas darosi su garsu.

Žurnalistai pradėjo klausytis diskusijos transliacijos per LRT televiziją ir radiją. Situaciją gelbėjo tai, kad Ch. Lagarde kalbėjo gana garsiai. Tuo metu J. Asmusseno mintis buvo sunkoka suprasti. Jo biuro atstovai ėmė dalyti popierines pranešimo versijas.

„Įvertinau, kad girdėjau maždaug trečdalį, tai visai neblogai – kai kurie kolegos sakė, kad visai nieko negirdėjo“, – paklaustas apie diskusiją su Ch. Lagarde, DELFI sakė ketvirtoje eilėje sėdėjęs ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Jo manymu, pasisakė tik tiems, kurie sėdėjo priekyje. „Atrodė labai keistai, manau, kad nustebo visi dalyvavusieji. Didelė dalis bent jau iš pradžių nieko negirdėjo, paskui situacija šiek tiek pasitaisė. Aišku, tokiems svečiams atvykstant į Lietuvą, reikėtų truputėlį atsakingiau pasižiūrėti“, – svarstė ekonomistas.

N. Mačiulis atkreipė dėmesį, kad nors dėl kolonėlių visi turėjo girdėti vienodai, jos kūrė didžiulį aidą, kuris persipindavo su kalbančiųjų balsais. „Buvo nemalonu – buvo sunku sekti, ką sako diskusijos dalyviai. Buvo ir kitų nesklandumų – dažnai diskusijos dalyviai negirdėdavo, ko jų klausia auditorijoje susirinkę žmonės“, – įspūdžiais dalijosi pašnekovas.

Universitetui garso užtenka

Renginį organizavusio Lietuvos banko (LB) atsakyme DELFI teigiama, kad nuomos ir renginio aptarnavimo (įskaitant įgarsinimą) paslauga buvo pirkta iš VU.

„Labai apmaudu dėl techninių nesklandumų, tačiau pastebėjome, kad dauguma dalyvių ir svečių daugiausiai dėmesio skyrė diskusijos turiniui, kuriuo buvo tikrai patenkinti, o ne garso kokybei. Juolab kad jau renginio metu ji buvo pagerinta. Be to, renginį gyvai transliavo LRT televizija ir radijas, kur garso kokybė buvo nepriekaištinga. Be jokių sutrikimų dviem kalbomis tiesioginė transliacija buvo vykdoma ir Lietuvos banko interneto svetainėje“, – sakoma LB komentare.

Tuo metu VU pateiktame atsakyme ginasi nebuvęs renginio organizatoriumi. „Mažojoje auloje esanti įgarsinimo aparatūra pritaikyta universiteto poreikiams ir juos tenkina. Šiuo atveju organizatoriai, matyt, neįvertino skirtingos technikos suderinamumo ir galimybių“, – sakoma VU komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)