Projekto tikslas - pritraukti tūkstančius unikalių investuotojų ir 2,5 mln. eurų investicijų sumą. Pasiekus šią sumą, vertybinių popierių savininkams numatyta skirti 10 proc. nuo naujai užsiregistravusių klientų bendrojo pelno. Vertybinių popierių platinimo tikslu kuriama nauja įmonė „Paysera Investment“.

„Aktyviai plečiamės užsienyje. Norime tai daryti dar sparčiau, o tam reikalingos ne tik didelės investicijos, bet ir tinkami partneriai bei nauji klientai. Todėl priėmėme sprendimą išplatinti vertybinius popierius“, - pranešime spaudai cituojamas naujos įmonės vadovas, pagrindinis „Paysera“ įmonių grupės akcininkas Kostas Noreika.

Vis dėlto, anot K. Noreikos, viso projekto esmė nėra pinigai. Siekiama kuo didesnio privačių asmenų palaikymo ir įsitraukimo. Taip pat tikimasi, kad pasiūlytas investavimo modelis skatins ne tik investuoti pinigus, bet ir dalintis rekomendacijomis ar realiais veiksmais padėti įmonei pritraukti naujus klientus bei partnerius skirtingose šalyse.

Atsižvelgiant į išsikeltus tikslus, įsigyti vertybinius popierius galės tik privatūs asmenys. Norima pritraukti bent keletą tūkstančių atskirų investuotojų, todėl vienas asmuo galės investuoti nuo 100 iki 7,5 tūkst. eurų. Labiausiai laukiami investuotojai iš užsienio, kur „Paysera“ siekia didžiausio augimo.

Investavimas vyks per „Desico.io“ platformą, teigiama bendrovės pranešime. Jungiantis prie šios platformos, reikės prisijungti per „Paysera“ sistemoje sukurtą paskyrą ir būti visiškai identifikuotu klientu. K. Noreika pastebi, kad tai bus dar vienas svarbus aspektas, parodantis investuotojo suinteresuotumą.

„Mūsų nedomina investuotojas, kuris tik nori įdėti pinigus, net neišbandęs paslaugos, į kurią investuotoja. Norime pritraukti žmones, kurie mato vertę mūsų veikloje ir tiki įmonės vizija, patys yra paslaugų naudotojai ar bent jau yra jas išbandę“, - teigė „Paysera Investment“ vadovas.

Vertybiniai popieriai bus susiję su visos „Paysera“ įmonių grupės veiklos rezultatais, o prekiauti jais planuojama pradėti balandžio pabaigoje. Nuo to laiko bus skaičiuojama ir investicijų grąža - jeigu bus surinkta numatyta 2,5 mln. suma, investuotojams grįš 10 proc. nuo naujų klientų nešamo bendrojo pelno.

Gautas investicijas planuojama paskirstyti: maždaug 0,5 mln. bus skirta elektroninių pinigų licencijai Bulgarijoje gauti bei aktyviai veiklos plėtrai Rumunijoje, kuri numatyta jau šią gegužę. Tuo metu 1 mln. eurų bus investuojama į „Paysera Ltd“ vystymą ir aktyvesnę tinkamų partnerių kitose šalyse paiešką, o likusi dalis - Paysera bankui įsteigti ir taip praplėsti siūlomų paslaugų spektrą bei galimybes bendradarbiauti su bankais visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)