Lietuvoje sukurtas finansines paslaugas ir prekės ženklą į Ispaniją atveda mažmeninės prekybos auksu „Quick Gold“ savininkai – ispanų verslininkai, kurie „Paysera“ paslaugas pradeda teikti pagal jungtinės veiklos sutartį. „Quick Gold“ turi per 20 Ispanijos miestų išsidėsčiusį prekybos auksu tinklą, kurį sudaro beveik 40 prekybos vietų.

„Mes, kaip „fintech“ bendrovė, Ispanijoje turėjome klientų ir iki šiol. Tačiau fizinė veiklos pradžia sustiprins mūsų pozicijas vienoje didžiausių Europos ekonomikų, kurioje, kaip ir kitose šalyse, elektroninė komercija ir elektroniniai mokėjimai yra spartaus augimo stadijoje. Šioje šalyje startuojame pačiu metu ir kartu su vietiniais partneriais, kurie geriausiai pažįsta vietos verslo ir gyventojų poreikius, įpročius, kultūrą“, – sako Kostas Noreika, „Paysera LT“ pagrindinis akcininkas.

Pasak Rodrigo Fernández, „Paysera Espana“ vadovo, bendrovė pradeda teikti skaitmenines finansines paslaugas, o pasibaigus pandemijai „Quick Gold“ klientų aptarnavimo centruose ketinama pasiūlyti ir kai kurias gyvo aptarnavimo „Paysera“ paslaugas: „Paysera Visa“ kortelių atsiėmimą, klientų registraciją, pinigų išgryninimą, prekybą auksu”.

Pagrindinė „Paysera“ veikla yra mokėjimų apdorojimas internetinėse parduotuvėse. 2020 m. apmokėjimus už pirkinius internete per bendrovės sistemą rinko daugiau nei 12 000 e. parduotuvių, kuriose pirkėjai apsipirko už daugiau nei 580 mln. EUR. Mokėjimų tinklas taip pat teikia einamosios sąskaitos ir pinigų pervedimo paslaugas beveik visame pasaulyje: pernai per įmonės sistemą ir programėlę pervesti 4,7 mlrd. Eur.

Kitose šalyse „Paysera“ tinklas plečiasi jungtinės veiklos principu kartu su vietiniais partneriais. Tinklo plėtra koordinuojama per Jungtinėje Karalystėje registruotą bendrovę „Paysera“ LTD. Tinklo įmonės taip pat veikia Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Kosove, Albanijoje, Ukrainoje. „Paysera“ didelį dėmesį skiria plėtrai Balkanų regione, ieško partnerių Turkijoje, Pietų Amerikoje, kitose šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)