Kaip nurodo Registrų centras, ataskaitų dar nepateikusios ir chroniškai vengiančios tai daryti įmonės suskirstytos į tris kategorijas: nepateikusias ataskaitų tik už 2012 m., nevykdžiusias prievolės du metus iš eilės ir piktybinių įstatymų pažeidėjų kategoriją, kuriai priskirtos tris ar daugiau metų finansinius veiklos rezultatus slepiančios įmonės. Finansinių ataskaitų nepateikusių įmonių sąrašai bus atnaujinami kartą per savaitę.

Registrų centro filialai šią savaitę imsis priemonių prieš laiku finansinių ataskaitų nepateikusių įmonių vadovus: siųs kvietimus atvykti administracinių teisės pažeidimų protokolų surašymui, surašinės protokolus į Registrų centrą tvarkyti kitų reikalų atvykusiems pažeidėjams.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad už metinių finansinių ataskaitų nepateikimą ar neteisingų finansinių duomenų teikimą Juridinių asmenų registrui prasižengusių įmonių vadovui gali būti skiriama nuo vieno iki dešimties tūkstančių litų bauda. Civilinis kodeksas numato, kad daugiau kaip du metus finansinių ataskaitų neteikianti įmonė gali būti likviduota Juridinių asmenų registro tvarkytojo iniciatyva.

Registrų duomenimis, iki liepos 1 d. savo metines finansines ataskaitas Juridinių asmenų registrui pateikė beveik 52 tūkst. įmonių. Pasak įstaigos, tai – didžiausias laiku finansines ataskaitas pateikusių įmonių skaičius nuo 2005 m., kuomet buvo nustatyta prievolė įmonėms kasmet viešame registre deklaruoti praėjusių metų finansinius veiklos rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)