Ministrams Žilvinui Padaigai ir Arūnui Kundrotui adresuotame rašte teigiama, kad šiuo metu egzistuoja teisės aktų spragos ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo trūkumai, sprendžiant naktinių klubų, kavinių ir aplinkinių namų gyventojų tarpusavio nesutarimus.

Pasak parlamentaro, šią problemą atskleidė tarp vieno populiariausių sostinės naktinių klubų "Cozy" ir gyventojų kilęs konfliktas. Vilniaus Šv. Ignoto gatvės vieno namo gyventojai lapkričio mėnesį kreipėsi į Senamiesčio apygardoje išrinktą Seimo narį Petrą Auštrevičių, prašydami padėti ir nutraukti 7 mėnesius besitęsiantį bevaisį susirašinėjimą su įvairiomis institucijomis. Gyventojai nuo pat klubo atidarymo skundėsi pablogėjusia gyvenimo kokybe: triukšmingi vakarėliai, vėdinimo sistemos keliamas triukšmas ir sklindantys kvapai kėlė grėsmę jų sveikatai.

P. Auštrevičius asmeniškai kreipėsi į visas kontroliuojančias institucijas, norėdamas išsiaiškinti susidariusią padėtį. Jis taip pat pripažino, kad susirašinėjimas vyko vangiai ir susidarė įspūdis, kad problemos sprendimas buvo vilkinamas, todėl vasario 17 d. parlamentaras surengė atvirą visų suinteresuotų pusių susitikimą.

Pasak jo, susitikimo metu paaiškėjo, kad šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose nereglamentuojamos kvapų (tarp jų - tabako) koncentracijos nustatymo tvarka ir normos, kad leidimai-higienos pasai yra vienodi tiek kavinėms, tiek naktiniams klubams, tos pačios normos galioja naktiniams klubams, įsikūrusiems gyvenamuosiuose namuose.

Anot P. Auštrevičiaus, informacija apie pažeidimus, kuriuos fiksuoja viena institucija (pvz., policija) nepasiekia kitos institucijos (šiuo atveju - Vilniaus visuomenės sveikatos centro), o jei ir pasiekia, tai nėra pagrindas imtis tolimesnių veiksmų. Parlamentaro teigimu, pernai Seimo priimtas ir jau įsigaliojęs Triukšmo valdymo įstatymas praktiškai neveikia, nes vis dar nepriimti poįstatyminiai aktai.

"Tai nėra vieno klubo ir vieno namo gyventojų problema, šie klausimai yra aktualūs ir kituose miestuose gyvenantiems žmonėms. Džiaugiuosi, kad Vilniaus senamiestis traukia vilniečius, Lietuvos gyventojus ir užsienio turistus, plečiama pramogų infrastruktūra. Tačiau miestų centruose žmonės ne tik lankosi, bet ir gyvena",- teigia P. Auštrevičius.

Jo nuomone, verslo investicijos turi būti apgintos lygiai taip pat kaip ir gyventojų teisė į normalų gyvenimą. Politiko nuomone, nustatomos normos ir jų įgyvendinimą kontroliuojančios institucijos turėtų užtikrinti, kad tiek gyventojai, tiek verslininkai aiškiai žinotų sąlygas, kad po to nekiltų problemų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją