"Užuot skyrus milijonus vakcinų gamybai, reikėtų uždengti atvirų paukštynų stogus", - sakė "Mažeikių rugelio" paukštyno vadovas Gintautas Šmaižys .

Jo nuomone, tai būtų daug pigiau ir efektyviau, nes visi gripo virusai, taip pat ir paukščių, taip greit mutuoja, kad vakcinavimas žymesnės naudos neduoda. Be to, Lietuvos bendrovės, besiverčiančios pramoniniu paukščių auginimu, atvirų paukštynų ir neturi.

"Visos kalbos apie paukščių gripo grėsmę yra labai išpūstas reikalas", - teigė Vilniaus paukštyno direktorius ir Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis.

Anot jo, paukščiai gaišta ir žmonės miršta nuo daugelio ligų, nuo kai kurių kitų ligų mirštamumas yra keletą ar kelis šimtus kartų didesnis nei nuo paukščių gripo. Tiesa, Vilniaus paukštynas savo vištas nuo gripo apdraudė kaip ir daugelis kitų paukštynų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją