Naujos redakcijos tvarkos apraše patikslinti valstybei svarbių projektų suteikimo statuso kriterijai ir pripažinimo procedūros sukurs aiškią šių projektų identifikavimo ir atrankos sistemą ir administravimo principus. Taip pat nustatomos valstybei svarbių projektų statuso netekimo procedūros tiems projektų vykdytojams, kurie nesilaiko projekto vykdymo sutartinių įsipareigojimų.

Siekiant sumažinti galimybę nereikšmingus projektus pripažinti valstybei svarbiais, nustatoma nauja - ne mažesnė nei 10 mln. eurų - projektų investicijų vertės riba. Projektas turės įgyvendinti inicijuojančiosios institucijos strateginius interesus, o jo įgyvendinimo galimybei pagrįsti turės būti parengta galimybių studija.

Teikiant Vyriausybei svarstyti nutarimą dėl projekto pripažinimo svarbiu, turės būti nurodomi ir projekto įgyvendinimo terminai, rezultatai ir jų rodikliai, projekto investicijų vertė, konkrečios vykdant projektą teikiamos lengvatos.

Naujame apraše taip pat nustatytos priemonės, kurios užtikrins po statuso projektui suteikimo numatytų strateginių tikslų įgyvendinimo priežiūrą, bendrą projektų veiklos koordinavimą.

Projektas neteks valstybei svarbaus projekto statuso, kai jis bus įgyvendintas arba kai bus nutraukiama sutartis su projekto vykdytoju jam nesilaikant nustatytų terminų, nepasiekus užsibrėžtų rezultatų, neatsižvelgus į pareikštas pastabas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)