Tai parlamento vadovas Artūras Paulauskas pareiškė antradienį po Seime įvykusio susitikimo su smulkiųjų verslininkų atstovais. Pastarieji prašė supaprastinti per griežtus Ūkio ministerijos reikalavimus ženklinti parduodamas prekes.

"Tokių griežtų ženklinimo sąlygų nėra net prekybos įmonėse, parduotuvėse", - pripažino A.Paulauskas.

Seimo pirmininkas sutiko, kad dabartinės prekių ženklinimo taisyklės, reikalaujančios nurodyti beveik 16 parametrų (prekės rūšį, kainą, spalvą, dydį, artikulą) jam atrodo "iš tiesų šiek tiek keistos". Tokius prekių ženklinimo reikalavimus gegužės mėnesį patvirtino Ūkio ministerija.

"Smulkieji verslininkai net neturi teisės ženklinti prekes. Tai daryti gali tik importuotojai ir gamintojai, nes ženklindami prekes perpardavėjai prisiims atsakomybę", - sakė Smulkiojo verslo ir prekybos asociacijos (SVPA) pirmininkas Naujosios Sąjungos (NS) frakcijos narys Eduardas Šablinskas.

Jo atstovaujama pusė siūlo įvesti privalomą prekių ženklinimą stambesniesiems verslininkams, kad jų į rinką pateikiamos prekės būtų jau paženklintos.

A.Paulauskas teigė tikįs, kad su Vyriausybe pavyks rasti bendrą sprendimą, tenkinantį ir Vyriausybę, ir patentininkus.

Tai jau ne pirmas Seimo pirmininko susitikimas su patentininkais. Birželio mėnesį A.Paulauskas su jais kalbėjosi po SVPA surengto mitingo prieš buhalterinės apskaitos įvedimą. Tada jis prižadėjo tarpininkauti bendraujant su Finansų ministerija bei Vyriausybe, kurios, SVPA teigimu, savo sprendimus priima su jais nepasitarusios.

Rugpjūčio 1 dieną visi šalies smulkieji verslininkai ir prekybininkai pradės vesti privalomą buhalterinę apskaitą. A.Paulauskas patvirtino, kad Finansų ministerija yra parengusi pagrindinius apskaitos dokumentus, kurių pavyzdžiai jau išsiųsti mokesčių inspekcijoms ir dalijami patentininkams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją