„Noriu patarti darbuotojams, kad galimybė susimažinti atlyginimą yra, bet reikia žinoti priežastis, – pirmadienį laidoje „Delfi 11“ sakė ji. – Jei gamybinės apimtys iš tikrųjų sumažėjo, jei darbo tapo mažiau, tai atitinkamai su sumažėjusiu atlyginimu turi mažėti ir darbo krūvis ir darbo laikas.“

Pašnekovė dėstė, kad jei taip proporcingai ir yra, tada darbo užmokesčio mažinimo įrankį galima naudoti.

„Tačiau jei kalbame apie tokius atvejus, kai gamybinės apimtys tik didėja, darbo laikas ilgėja, tačiau darbdavys reikalauja perpus susimažinti atlyginimą, tada tai yra absoliučiai neadekvatu darbuotojo atžvilgiu“, – sakė ji.

I. Ruginienė dar pridūrė, kad galima susitarti, jog sumažėjimas būtų tik per karantiną arba kelis mėnesius po jo.

„Kolektyvinėse sutartyse galima susitarti dėl daugelio dalykų. Nacionaliniu ar šakiniu lygiu galima susitarti, kad kai kurios Darbo kodekso nuostatos būtų kuriam laikui blogesnės, nei yra dabar. Tiesiog reikia naudotis šiuo įrankiu, sėsti ir kalbėtis“, – sakė ji.

Inga Ruginienė

Profsąjungų atstovė dar prisiminė, kad darbdavių prašymų susimažinti atlyginimus Lietuvos darbuotojai yra patyrę ir 2008 metais.

„Tuomet didžiulė darbuotojų dalis įsiklausė į savo darbdavių prašymus ir susimažino atlyginimus dėl to, kad būtų išsaugotos darbo vietos. Rezultatas toks, kad net ir šiandien kai kurie atlyginimai nėra atstatyti“, – sakė I. Ruginienė.

Argumentų kalba

Asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė darbdaviams patarė su darbuotojais kalbėtis argumentų kalba.

„Laikausi principo, kad turi kalbėti be užuolankų, su argumentais ir turi paaiškinti žmogui, kodėl prašai to.

Gali būti darbo apimčių sumažėjimas, užsakymų trūkumas. Gali būti trukdžiai tiekimo grandinėje, negautos medžiagos, detalės. Gali būti logistikos trukdžiai, kai negali išvežti produkcijos, nepaisant to, kad gaminama be trukdžių“, – sakė ji.

Rūta Skyrienė

R. Skyrienė teigė, kad darbuotojai turėtų išgirsti tokius argumentus.

„Pasikalbant ir pasitariant apie galimybes, įvairius scenarijus, galima rasti sprendimą. Su darbuotojais kalbantis argumentų kalba, visada gali rasti sutarimą“, – sakė ji.

Laidoje taip pat dalyvavęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas sakė, kad dabar yra metas solidariam dialogui.

Tomas Tomilinas

„Socialinio dialogo principas yra labai aiškiai deklaruojamas tiek įstatymuose, tiek praktikoje, – sakė ji. – Galime rasti sprendimus sutartyse, galime susitarti nacionaliniu, šakiniu ar įmonės lygiu dėl kažkokių Darbo kodekso nuostatų netaikymo laikinai.“

T. Tomilinas dėstė, kad toks kelias yra kur kas geresnis, nei įstatymų keitimas.

„Matau tokį kelią, o ne per įstatymų keitimą ar civilinių santykių griovimą. Šiuo atveju nukentėjusiųjų būtų daug daugiau. Įveiksime krizę visų pastangomis“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)