Pasak jo, įstatymo pataisos buvo aptartos pirmadienį vykusiame prezidento susitikime su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„Savo esme tie projektai, iniciatyvos yra panašios, kalbama apie pirkimų centralizavimą, yra šiek tiek skirtingi apsektai paliečiami, bet abi iniciatyvos kalba apie tą patį, jos bus svarstomos Seime“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Bubnelis.

Po susitikimo nepaskelbta jokių žinių dėl naujojo Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus – ši įstaiga nuolatinio vadovo neturi jau daugiau kaip keturis mėnesius.

„Akivaizdu, kad siekiant pokyčių viešųjų pirkimų srityje VPT reikia stipraus vadovo, kuris išmanytų sritį, nes jo rankose bus sutelkta daug galių efektyvinant viešuosius prikimus, bet detaliai kandidatūros aptartos nebuvo“, – teigė prezidento patarėjas.

Premjeras S. Skvernelis praėjusią savaitę sakė, kad buvo pateikęs kandidatų vadovauti Viešųjų pirkimų tarnybai, tačiau G. Nausėda kandidatūras atmetė.

Konkrečių pavardžių premjeras neįvardijo.

Praėjusią savaitę G. Nausėda interviu „Info TV“ teigė, kad procedūros dėl naujojo nuolatinio VPT vadovo paieškų bus tęsiamos grįžus S. Skverneliui iš atostogų.

G. Nausėda taip pat sakė, kad turimos kelios kandidatūros, o vadovas bus paskirtas tada, kai bus rastas sutarimas su premjeru.

VPT nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)