Apie atleidimą įspėti 665 darbuotojai. Per 2018 metų kovo mėnesį buvo gauti 8 pranešimai apie numatomus atleidimus, įspėti 324 darbuotojai.

102 darbuotojus įspėjo „Barclays Group Operation Limited“, 45 – „Scandia operations center“, 150 – „Luminor Bank LT“, 153 – „Sparta“, 13 – „Jadecloud – Vilma“, 22 – „Bugasta“, 44 – „Foodout.lt“, 96 – „Studio moderna“, 40 – „Scandicon operations center“.

Nors palyginti su 2018 metų kovo mėnesiu, šiemet gauta vienu pranešimu daugiau, įspėtų apie atleidimus darbuotojų skaičiaus išaugo dvigubai.

Vilniaus klientų aptarnavimo specialistai organizavo susitikimus su „Barclays Group Operation Limited“ ir „Luminor Bank LT“ įmonėmis ir įspėtais apie atleidimą darbuotojais, suteikė informaciją apie galimybę įsidarbinti įmonėse, kurios užsiima panašia veikla. Taip pat aptarė Užimtumo tarnybos teikiamas paslaugas.

Per 2019 metų pirmąjį ketvirtį gauta 13 pranešimų apie numatomą 803 darbuotojų atleidimą. Privačiam sektoriui priklausė 98 proc. per sausio–kovo mėnesius apie atleidimą įspėtų darbuotojų. Daugiausiai darbuotojų įspėjo paslaugų sektoriuje veikiančios įmonės – įspėti 615 darbuotojai, 166 įspėti dirbantieji pramonės ir 22 statybų sektoriuose.

Per 2018 metų tą patį laikotarpį buvo gauti 26 pranešimai apie numatomus atleidimus ir įspėti 826 darbuotojai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šiais metais pranešimų gauta dvigubai mažiau, o įspėtų apie atleidimą darbuotojų skaičius sumažėjo 3 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)