Jų duomenimis, paslaugų balanso perviršis (1,2 mlrd. eurų, arba 10,1 proc. BVP) per metus sumažėjo 8,2 proc.

Sparčiausiai antrąjį ketvirtį, palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, krito kelionių paslaugų eksportas (87,9 proc.) bei importas (89,1 proc.).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 64 ir 55,9 proc.) sudarė transporto paslaugos. Antrąjį ketvirtį didžiausias perviršis (624,7 mln. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (15,2 mln. eurų) – pašto ir kurjerių paslaugų balanso.

Paslaugų eksportas į ES valstybes sudarė 68,1 proc. viso paslaugų eksporto ir, palyginti su praėjusių metų atitinkamu ketvirčiu, sumažėjo 17,6 proc. Paslaugų importas iš ES valstybių sudarė 65,1 proc. paslaugų importo ir per metus sumažėjo 25,3 proc.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė antrąjį ketvirtį buvo Vokietija. Eksportas į šią šalį per metus sumažėjo 10,2 proc. (2 pav.). Didžiausią paslaugų eksporto į Vokietiją dalį sudarė transporto (79,1 proc.) ir kitos verslo (6,5 proc.) paslaugos.

Pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija (3 pav.). Importas iš šios šalies per metus sumažėjo 17,5 proc. Didžiausią paslaugų importo iš Lenkijos dalį sudarė transporto ir kitos verslo paslaugos (atitinkamai 83,1 ir 7 proc.).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)