aA
Pačiame Širvintų centre, netoli autobusų stoties, yra įsikūrusi valgykla. Tiesa, ją, daugiausia, žino vietiniai, o į miestelį atvykusiems svečiams norint ten patekti tenka ir gerai paklaidžioti. Jokios iškabos, jokio nurodančio ženklo, tik stovas su dienos pietų kainomis prie durų. „Kiaulienos šnicelis – 2,05 Eur“, – rašoma prie įėjimo, tad susiprask, kad eiti būtent čia.
Valgykla Širvintose
Valgykla Širvintose
© DELFI

Kad pietausime būtent šioje vietoje mes žinojome dar prieš kelionę į Širvintas. Ši valgykla, kaip ir tai pačiai įmonei priklausantis restoranas „Putinas“, priklauso vartotojų kooperatyvui „Veivera“ ir čia, kaip vėliau papasakos ir ten jau 38-erius metus dirbanti Regina, gyvuoja jau kelias dešimtis metų.

Ant pastato višaus, esančio pačiame miestelio centre, kabančios didelės raidės skelbia, kad čia yra įsikūręs „Restoranas“, nors anksčiau greta puikavosi ir tokios pat didžiulės raidės „Valgykla“, tačiau, po pastato rekonstrukcijos, matyt, nebeprigijusios.

Visgi šiandien, panašu, valgyklą rasti gali tik vietiniai arba tie, kurie tikrai žino, ko ieško. Mes patys ją randame tik iš antro karto.

Einant ratu aplink didelį pastatą dėmesį patraukia lentelė, kurioje – dienos pietų meniu. Jame išvardinti patiekalai bei jų kainos.

Burokėlių sriuba – 0,57 Eur, kiaulienos karbonadas – 2,4 Eur, kiaulienos šnicelis – 2,05 Eur, vištienos kotletas „Jūratė“ – 2,18 Eur – skelbia lentelė.

Valgykla Širvintose
Valgykla Širvintose
© DELFI

Įkišus nosį vidun galima justi, kad valgykla tikrai kažkur čia. Pasikliaudami uosle laiptais kylame į antrą aukštą.

Prieš mūsų akis – didelės durys, o už jų – galybė tvarkingai surikiuotų stalų su kėdėmis. Ant kiekvieno, kaip ir priklauso, balta servetėlė su vazele ir pamerktais trimis dirbtiniais gvazdikais.

Įėjus nepastebėti negalima ir vitražinio lango, kuris, kaip sakė čia dirbanti Regina, buvo jau nuo tada, kai valgykla ir buvo atidaryta.

Kadangi kai lankėmės jau buvo gerokai popiet, žmonių čia buvo nedaug.

Kadangi atvykome pietų, kimbame rinktis, ką užsisakysime, o sąrašas platus: ir kiaulienos guliašas (2,51 Eur), ir virtų bulvių cepelinai (1,22 Eur), ir kepti varškėčiai (1,4 Eur), o kur dar kibinai (0,88 Eur), spurgos su mėsa (0,48 Eur) ir čeburėkai (0,69 Eur), jau neskaitant visų „Jūratės“ kepsnių ir karbonadų. Tiesa, burokėlių sriuba čia kainuoja 0,57 Eur, o šaltibarščiai su bulvėmis – 0,9 Eur.

Kadangi DELFI čia lankėsi ir 2017-aisiais, kaip keitėsi kainos, palyginti nesunku. Štai už burokėlių sriubą anksčiau čia buvo prašoma 0,11 Eur mažiau, o kiaulienos karbonadas nuo 2017-ųjų pabrango 0,04 Eur.

Mes užsisakome burokėlių sriubos bei varškėčių, atsigerti prigiriebiame kompoto. Kaip garsiai pasako už prekystalio stovinti Regina, mums mokėti po 2,21 Eur.

Valgykla Širvintose
Valgykla Širvintose
© DELFI

Kol pietaujame, į valgyklą užsuka ir daugiau žmonių. Viena patiekalus jau užsisakiusi šeima nustemba, kad atsiskaityti galimybės kortele čia nėra, tad jiems tenka kulniuoti nusiimti grynųjų.

Regina, kuri vėliau prisėda prie mūsų stalelio, pasakoja, kad valgykla čia veikia jau kelis dešimtmečius, o ji pati dirbanti jau 38-erius metus.

„Mes neturime pavadinimo, mus tiesiog ir vadina „valgykla“. Šalia yra restoranas „Putinas“, viskas viename pastate čia, tik įėjimas į jį pro alėją.

Nors restoranas ir valgykla yra kaip atskiri dalykai, virtuvė yra ta pati. Ir aš darbuotoja ta pati“, – verslo subtilybes aiškindama juokiasi Regina.

Pasak jos, restorane daugiau vyksta banketai, šventės, o į valgyklą žmonės užsuka pietų.

„Kainos čia geros, labai pigu. Ateina tiek vietiniai pavalgyti, tiek ne vietiniai. Jau mes visus pažįstame, iškart matome, kas vietinis, o kas atvykęs.

Būna, kad atsimenu, kas košės nevalgo, kam burokėlių nedėti, kas tik su daržovėmis mėgsta“, – sako ji, ir aiškina, kad populiariausias patiekalas čia, anot jos, kiaulienos šnicelis ir kiaulienos karbonadas.

Paklausta, ar per 38-erius savo darbo metus tiek restorane, tiek valgykloje nebuvo minčių keisti darbo, Regina sakė jį mylinti.

Valgykla Širvintose
Valgykla Širvintose
© DELFI

„Restorane dirbau barmene, paskui padavėja, o dabar ir valgykloj dirbu, prie kasos stoviu.

Ir mokslus buvau baigusi padavėjos. Ar patinka darbas? Jei nepatiktų, nedirbčiau tiek metų“, – užtikrintai sako moteris.

Užsiminus apie remontą ir patalpas, darbuotoja žvilgteli į vitražą ir priduria atsimenanti, jog jis čia paskutinįsyk buvo darytas gal prieš 20 metų.

„Neseniai pakeitė pas mus prekystalį į naują, nes iki šiol buvo tarybinis vis dar. O langas čia jau nuo senų senovės toks vitražinis, gal prieš 20 metų ir buvo padarytas“, – sako ji.

Meniu valgykloje kasdien vis kitoks, moterys visko prigaminančios pačios. Valgyklos ir restorano bendroje virtuvėje, tuo metu, kai lankėmės, sukosi penkios darbuotojos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(97 žmonės įvertino)
4.2474

Kurjeriams – pats darbymetis: siuntų kiekis kai kur jau gerokai viršija praėjusių metų Kalėdų lygį (21)

Siuntas pristatančiose bendrovėse – pats darbymetis. „ DPD Lietuva “ komunikacijos vadovas...

Daliai restoranų neatsiperka ne tik darbas, bet ir produktai: prijuostes rišasi ir direktoriai (140)

Spengianti tyla karantino uždarytose kavinėse į neviltį varo jų savininkus. Patys tokių įmonių...

„Europai“ vadovaus Eglė Juškienė (1)

Vilniaus prekybos centrui „ Europa “ vadovaus Eglė Juškienė, pakeisianti iki šiol penkerius...

„Linas Agro Group“ pernai uždirbo 10 mln. eurų pelno

Lietuvos žemės ūkio investicijų bendrovės „ Linas Agro Group “ audituotas konsoliduotas...

Šapoka sako esąs tikras, kad ateityje atsiras daugiau aplinkosaugos mokesčių (10)

Kadenciją baigiantis finansų ministras Vilius Šapoka sako palaikantis Ekonominio bendradarbiavimo...

Top naujienos

Septynių vaikų tėtis Vytautas atvirai apie šeimos kasdienybę ir mintis dėl aštuntojo vaiko: kantrybė ir galimybės nėra beribės (187)

Kol vienos šeimos svarsto, ar susilaukti antrojo ar trečiojo vaiko, Vytautas Salinis prie savo...

Mokslininkas palygino pirmąjį ir antrąjį karantinus: pasakė, kurioje vietoje padarėme klaidą (242)

„Euromonitor International“ duomenų mokslininkas, Prezidento Gitano Nausėdos suburtos Sveikatos...

Tapinas: Šimonytei vienu metu gali tekti gesinti gaisrus 5-6 ministerijose (176)

Darbą pradėjo naujasis Seimas, paaiškėjo kandidatų į ministrus pavardės. Tačiau...

Viena taisyklė, kaip tinkamai vartoti česnaką: organizmui – kone stebuklingas poveikis (74)

Turbūt daugeliui teko girdėti apie česnako naudą mūsų organizmams. Sako, kad vyraujant...

Akibrokštas KET pažeidėją nufilmavusiam vyrui: po trijų mėnesių policija pranešė „trūksta duomenų“ (102)

Prieš kelis mėnesius kovinio filmo verstą sceną Vilniaus gatvėse įamžinęs vyras tuojau apie...

Vienas kitą keičiantys ciklonai atneš nemalonius orų pokyčius (1)

Šiandien pirmoje dienos pusėje Lietuva trumpam pateks į aukštesnio slėgio lauko pakraštį, o...

Gabrieliaus Landsbergio laukia nelengvi metai, o Nausėdos – sunkūs sprendimai (501)

Tėvynės sąjungai -Lietuvos krikščionims demokratams ( TS-LKD ) laimėjus rinkimus ir su...

Gydytoja Babajan – apie vampyrišką procedūrą nuo senėjimo: jaunystės eliksyras slypi mūsų pačių kūne (66)

Viena iš klinikos „GK klinika“ steigėjų, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos...

Prieš išvyką į Kauną – Gudaičio tempiamo „Zenit“ pergalė prieš baskus su karštu Giedraičiu (9)

Pirmadienio vakarą Baskijoje sužaistos atidėtos Eurolygos trečiojo turo rungtynės, kuriose...

|Maža didelių žinių kaina