Penktą kartą iš eilės rengiamuose apdovanojimuose pagerbtos didžiausią indėlį į Lietuvos investicinės ir verslo aplinkos tobulinimą įnešusios įmonės, valstybės įstaigų, švietimo institucijų ir žiniasklaidos atstovai bei ekonomikos mokytojas.

Atsakingiausia metų įmone už indėlį į bendruomeniškumo bei tvarumo puoselėjimą tapo „Rimi Lietuva“, o „Metų sprendimo verslo aplinkai gerinti“ apdovanojimas įteiktas prof. Tomui Davuliui ir ekspertų grupei, rengusiems naujojo darbo kodekso projektą.

Apdovanojimuose taip pat nominuotas „Metų valstybės tarnautojas“ – šioje kategorijoje triumfavo Viešųjų pirkimų tarnybos direktorė Diana Vilytė, apdovanota už pertvarkas ir pastangas skaidrinant tarnybos veiklą. Geriausiu 2015 m. verslo žurnalistu paskelbtas Edmundas Jakilaitis. „Metų ekonomikos mokytoju“ tapo Alytaus Putinų gimnazijos ekonomikos mokytojas Donatas Vasiliauskas.

„Apdovanojimų renginiai jau penktą kartą suteikia mums progą įvertinti tuos, kurie kryptingai ir nuoširdžiai investavo į Lietuvos ateitį, rodydami teigiamą pavyzdį visiems. „Danske Bank” grupės informacinių technologijų paslaugų centras per dieną vidutiniškai sukuria dvi naujas aukštos kvalifikacijos darbo vietas ir yra sparčiausiai auganti IT bendrovė Lietuvoje, kurios dėka lietuvių sukurti produktai ir paslaugos pasiekia klientus įvairiose pasaulio valstybėse. Ir visa tai bendrovė įgyvendino vos per porą metų! Linkiu, kad ši sėkmės istorija taptų įkvėpimu ne tik kitoms įmonėms, bet ir valdžios institucijoms. Nors iki rinkimų liko vos pusmetis, dar galima suspėti įgyvendinti ne vieną valstybei strategiškai svarbų tikslą“, ‒ dalyvius sveikino asociacijos „Investors‘ Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

„Metų investuotojo 2015“ titulas „Danske Bank“ suteiktas už kryptingas investicijas į grupės IT paslaugų centrą Lietuvoje, aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų kūrimą ir gerosios praktikos sklaidą. Nuo 2013 m., kai „Danske Bank“ pradėjo steigti paslaugų centrus Lietuvoje, bendrovė šalyje investavo apie 10,16 mln. eurų. Šiuo metu „Danske Bank“ padaliniuose Lietuvoje dirba virš 1450 darbuotojų, o šiemet jų skaičius turėtų pasiekti 1700. Į „Metų investuotojo“ apdovanojimą taip pat pretendavo „Lindorff Business Services“ ir vienas sėkmingiausių lietuviškų startuolių „Vinted“.

Atsakingiausios įmonės apdovanojimą pelnė „Rimi Lietuva“ už nuoseklų tvarumo standartų diegimą ne tik bendrovės viduje, bet ir santykiuose su tiekėjais. 2015 m. tvarumo politikos priedai buvo pasirašyti prie sutarčių su visais bendrovės tiekėjais. „ Šiemet tarp nominančių apdovanojimuose taip pat buvo „Intermedix“ ir „Orion Global PET“.

Geriausiu 2015 m. sprendimu verslo aplinkai gerinti investuotojai pripažino prof. dr. Tomo Davulio ir ekspertų grupės parengtą naujojo darbo kodekso projektą. Nelankstūs darbo santykiai – vienas iš esminių Lietuvos investicinio klimato trūkumų. Investuotojų nuomone, socialinio modelio pokyčiai ne tik leistų į šalį pritraukti daugiau aukštos pridėtinės vertės investicijų, bet ir palengvintų lietuviško kapitalo verslo kūrimą. Subalansavus darbo santykius atsivertų galimybės kurti daugiau darbo vietų, o tai turėtų tiesioginės įtakos BVP augimui. Šioje kategorijoje taip pat nominuota „Litgrid“ už „NordBalt“ ir „LitPol Link“ elektros jungčių įjungimą ir Valstybinė mokesčių inspekcija už sprendimus, mažinančius administracinę naštą verslui.

„Mes visada kartojame, kad tik dirbdami išvien ir konstruktyviai diskutuodami galime tikėtis šalies ekonominės pažangos ir išlaikyti konkurencingumą tarptautinėje erdvėje. Konstruktyvumo praėjusiais metais pritrūko – šalies verslą labiausiai nuvylė neatsakingas valdžios požiūris į būtinus pokyčius darbo santykių ir mokesčių srityse. Apdovanodami naujojo darbo kodekso rengėjų grupę norime pabrėžti, kad į verslo nuomonę vis dar per mažai įsiklausoma. Tikiuosi, ateinantys metai įrodys, kad esame pajėgūs susitarti ir dirbti vardan svarbiausių šalies tikslų“, ‒ kalbėjo Rūta Skyrienė, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė.

Metų verslo žurnalisto laurai šiemet atiteko LRT laidos „Dėmesio centre“ vedėjui Edmundui Jakilaičiui. Investuotojai įvertino profesionalias ir aktyvias E. Jakilaičio pastangas edukuoti visuomenę ir formuoti viešąją nuomonę visai Lietuvai aktualiomis temomis.

Metų ekonomikos mokytoju paskelbtas Alytaus Putinų gimnazijos ekonomikos mokytojas Donatas Vasiliauskas. Apdovanojimas skirtas už mokytojo iniciatyvumą, jaunimo verslumo skatinimą, pažangių mokymo metodų taikymą užsiėmimų metu.

Praėjusiais metais prestižinį „Metų investuotojo“ titulą pelnė bendrovė „Klaipėdos Smeltė“. „Atsakingiausia įmone“ pripažinta biotechnologijų lyderė „Thermo Fisher Scientific Baltic“, o sėkmingiausiu valdžios sprendimu – kryptingos ir sėkmingos šalies Vyriausybės pastangos įvedant eurą. „Metų verslo žurnalisto“ kategorijoje triumfavo „Verslo žinių“ rinkos ir finansų skilties redaktorius Paulius Čiulada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)