19-oje vietoje atsidūrusioje Italijoje vienas darbuotojas per valandą sukuria vertės už 18,68 euro. Nors šalies ekonomika ir šlubuoja, o pagal produktyvumą atsilieka nuo kitų Vakarų Europos valstybių, ji tebėra viena produktyviausių pasaulyje.

Japonija sąraše užima 17-ą vietą. Nors ir jos ekonomika tūpčioja vietoje, japonų produktyvumas yra pats didžiausias Azijoje – per valandą darbuotojas sukuria vertės už 20 eurų. Kaip šaliai seksis toliau, priklausys nuo centrinio banko priimtų ūkio augimo skatinimo priemonių.

Neseniai referendume prieš tolimesnę narystę pasisakę britai pagal produktyvumą pasaulyje užima 16 vietą. Vienas Didžiosios Britanijos darbuotojas per valandą sukuria vertės už 22,29 euro.

Islandija sąraše užima 15 vietą. Šalies darbuotojai per valandą kiekvienas sukuria vertės už 22,43 euro. Be to, Islandija gali didžiuotis ir vienu aukščiausių pasaulyje gyvenimo lygiu. Islandai taip pat užima aukštas pozicijas pasauliniame laimės indekse.

Prancūzijai teko 12-a vieta. Per valandą prancūzas savo šaliai sukuria vertės už 25,37 euro, nors Prancūzijoje darbo savaitė ir trumpesnė nei daugelyje kitų Vakarų Europos valstybių.

Švedija pagal produktyvumą sąraše užima 10-ą vietą. Švedijos darbuotojas per valandą sukuria vertės už 27,01 euro. Kaip ir kitose Skandinavijos valstybėse, čia gyvenantys žmonės gali pernelyg nekvaršinti sau galvos dėl saugumo ir ekonominių problemų. Žinoma, tai duoda akstiną produktyvumui.

Didžiausia pasaulio ekonomika – JAV – atsidūrė 8-oje vietoje. Per valandą amerikiečio sukuriama vertė siekia 28,30 euro. Per savaitę vidutiniškai dirbama 34,4 val. JAV yra produktyviausia anglosaksų šalis.

Preciziškieji vokiečiai per valandą sukuria vertės už 31,04 euro ir sąraše yra šešti. Vokietija yra produktyviausia svarbiausių pasaulio ekonomikų klubo – G7 – valstybė.

Pirmoji vieta skirta Europos širdyje esančiam Liuksemburgui. Šios šalies darbuotojas per valandą sukuria vertės už 54,67 euro. Pasaulyje Liuksemburgas turbūt geriausiai žinomas kaip Europos Komisijos pirmininko Jeano Claude'o Junckerio tėvynė. Vis dėlto jokia kita valstybė produktyvumu su šia mažyte valstybe varžytis negali.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)