Nurodoma, kad vadovų komandos, įskaitant ir kiekvienos šalies vadovus, suformavimas yra vienas svarbiausių naujojo banko kūrimo etapų.

Andrius Načajus prisijungs prie „Luminor“ vadovų komandos kaip Lietuvos padalinio vadovas, Kerli Gabrilovica taps „Luminor“ vadove Latvijoje, o Gunnar Toomemets paskirtas į tokias pačias pareigas Estijoje.

Andrius Načajus, kuris šiuo metu vadovauja DNB verslo bankininkystei Lietuvoje, jau daugiau nei 15 metų dirba bankininkystės ir finansų srityje.

Jis turi daug patirties verslo, kapitalo rinkų, finansinių produktų pardavimo ir asmeninės bankininkystės srityse, o anksčiau yra dirbęs DNB banko Lietuvoje investicinės bankininkystės, rinkų, verslo bankininkystės padalinių vadovu, yra banko valdybos narys.

Kerli Gabrilovica turi daugiau nei 20 metų vadovavimo patirtį kuriant ir įgyvendinant strategines užduotis, plėtojant verslą, transformuojant organizacijas, analizuojant finansus ir vadovaujant komandoms. Daugiau nei 10 metų jį buvo įsitraukusi į novatoriškų strategijų ir naujų produktų pristatymą, užimdama vadovaujančias pozicijas, o vėliau tapusi valdybos nare didžiausioje Latvijos telekomunikacijų bendrovėje „Lattelecom“. Ji turi didžiulę rinkodaros, skaitmeninių sprendimų, produktų vystymo ir technologijų patirtį.

Gunnar Toomemets yra sukaupęs beveik 20 metų darbo finansų sektoriuje patirtį, pastaruosius 7 metus dirbdamas Privačios bankininkystės vadovu Estijos „Swedbank“, o anksčiau – „Swedbank“ lizingo bendrovės Estijoje vadovu. Jo didelis privalumas – vadovaujančio darbo kelias šalis apimančioje bendrovėje patirtis.

„Džiaugiuosi, galėdamas pristatyti stiprią ir patyrusią komandą, kuri pradeda kurti ateities banką „Luminor“. Tai komanda, kurioje suvienijome solidžią mūsų pagrindinių organizacijų patirtį ir gilias Baltijos šalių bankininkystės ir technologijų žinias. Mūsų laukia itin daug iššūkių ir dėl to mes dar labiau nekantraudami laukiame starto“, – sako „Luminor“ vadovas Erkki Raasuke.

„Nordea“ bankininkystės vadovė Baltijos šalyse Inga Skisaker, iki bankų susijungimo sandorio užbaigimo ir toliau vadovaus bankui „Nordea“ Baltijos šalyse. Pasibaigus „Nordea“ ir DNB susijungimo sandoriui, Inga Skisaker savo karjerą tęs „Nordea“ grupėje.

Naujai paskirtos „Luminor“ vadovų komandos sudėtis:

• Erkki Raasuke, vadovas
• Andrius Načajus, vadovas Lietuvoje
• Kerli Gabrilovica, vadovė Latvijoje
• Gunnar Toomemets, vadovas Estijoje
• Christian Wallentin, vyriausiasis finansų vadovas (CFO)
• Peter Lunding, vyriausiasis informacinių technologijų vadovas (CIO)
• Kristina Siimar, produktų ir paslaugų vadovė
• Hannu Saksala, vyriausias rizikų pareigūnas
• Margus Simson, skaitmeninių kanalų vadovas

Vadovų komanda bus palaikoma Išplėstinės vadovybės komandos narių:

• Tina Kukka, susijungimo valdymo komiteto vadovė
• Dace Kaulina, personalo vadovė
• Marilin Pikaro, vyriausioji atitikties pareigūnė
• Signe Lonerte, marketingo ir komunikacijos vadovė
• Mari Mois, teisės vadovė

Bankų susijungimą dar turi patvirtinti atsakingos bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 m. trečio ketvirčio pabaigoje.

Kol nebus gauti visi reikalingi patvirtinimai, abu bankai veiks nepriklausomai ir tęs įprastinę veiklą su dabartine vadovybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)