Finansų viceministras Darius Sadeckas teigia, kad tai leis užtikrinti dar sklandesnį „Ignitis grupės“ valdymą ir strateginių projektų įgyvendinimą.

„Svarbiausia stebėtojų tarybai keliama užduotimi, kaip ir anksčiau, išlieka efektyvi, skaidri ir sklandi visų „Ignitis grupės“ įmonių veikla bei atnaujintoje ilgalaikės veiklos strategijoje įtvirtintų tikslų įgyvendinimas“, – pranešime sako D. Sadeckas.

Pagal naujus bendrovės įstatus tarybą sudaro ne penki, o septyni nariai (du akcininko atstovai ir penki nepriklausomi nariai).

Paraiškas kandidatai gali teikti iki rugpjūčio 18 dienos. Jie turi turėti bent penkerių metų darbo patirtį tarptautinėje įmonėje, kurios pajamos ar turtas – 1 mlrd. eurų ar daugiau, kuri įtraukta į vertybinių popierių biržos sąrašus ar kurią siekiama į juos įtraukti.

Kandidatus atrinks agentūra „Friisberg and Partners International“.

Dabartinės stebėtojų tarybos kadencija baigsis kitų metų rugpjūčio pabaigoje. Jos pirmininkas yra Darius Daubaras iš „Saudi Aramco“, nariai – „Thermo Fisher Scientific Baltics“ personalo direktorė Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė ir „Linas Agro Group“ valdybos narys Andrius Pranckevičius. BVisi jie yra nepriklausomi nariai.

Likę du stebėtojų tarybos nariai yra Finansų ministerijos atstovės Aušra Vičkačkienė ir Daiva Kamarauskienė.

Valstybė valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)